Davutoğlu: "Bizden Gelmeyen Hiçbir Açıklamanın Kaynağı Yoktur"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, güvenlik toplantısının içeriden biri tarafından sızdırıldığı iddialarına ilişkin, “Kimse Dışişleri Bakanlığı adına üst düzey ve alt düzey açıklama yapma yetkisine sahip değildir.

Davutoğlu:
banner98
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, güvenlik toplantısının içeriden biri tarafından sızdırıldığı iddialarına ilişkin, “Kimse Dışişleri Bakanlığı adına üst düzey ve alt düzey açıklama yapma yetkisine sahip değildir. Bizden gelmeyen hiçbir açıklamanın kaynağı yoktur. Bunlar tamamıyla spekülatiftir” dedi.
Seçim çalışmalarının son günü Tekirdağ’da temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Çorlu ilçesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin kaynağı Dışişleri Bakanlığı’ndan üst düzey yetkiliye dayandırılan ve güvenlik toplantısının içeriden biri tarafından sızdırıldığı iddialarını sorması üzerine Bakan Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı adına hiç kimsenin üst düzey ve alt düzey açıklama yapma yetkisine sahip olmadığını söyledi. Dışişleri Bakanlığı’nın üst düzey yetkilileri diye bir ifadenin tanımlanması gerektiğini ifade eden Davutoğlu, “Herhalde üst düzey yetkilileri ya ben tanımıyorum ya da o haberlerin hepsi manipüledir. Kimse Dışişleri Bakanlığı adına üst düzey ve alt düzey açıklama yapma yetkisine sahip değildir. Bu tür haberlerin tümü manipülatiktir. Ben dün de Konya mitinginden sonra Ankara’ya geçtim. Bütün birimlerimizle toplantılar yaptık gece boyu. Şu anda çalışmalar sürüyor” dedi.
“Bunun arkasında kim varsa, kimler varsa nasıl yapıldığı hepsi ortaya çıkartılıp gerektiği şekilde cezalandırılacaklardır” diyen Bakan Davutoğlu, “O zamana kadar kaynağı meşkuk, bilinmeyen, şüpheli hiçbir ifadeye itibar edilmemesi gerekiyor. Dışişleri Bakanlığı’nın sözcüsü var, müsteşarı var ve ben varım. Dışişleri Bakanlığı adına konuşma yetkisine sahip olan bizleriz. Bizden gelmeyen hiçbir açıklamanın kaynağı yoktur. Bunlar tamamıyla spekülatiftir” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2014, 22:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0