banner102

Davutoğlu: 'Bahçeli ne yapacağını şaşırdı'

Davutoğlu, Bahçeli’nin “Benden randevu istedikleri tarihte, aslında seçim hazırlığı vardı” şeklindeki ifadesine, 'Sayın Bahçeli, gelinen noktada kendi tabanından bile tepki aldığı için ve buna cevap veremediği için çanta açıyor, belge gösteriyor, ne yapacağını şaşırdı' diye cevap verdi.

Davutoğlu: 'Bahçeli ne yapacağını şaşırdı'
 Başbakan Ahmet Davutoğlu, NTV ve Star TV ekranlarında ortak yayınlanan “Liderler Konuşuyor” programının canlı yayın konuğu oldu. Davutoğlu, Cumhuriyet’in kuruluşunun 92. yıldönümünde, eski TBMM binasının karşısında bulunan Ankara Palas’ta, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Davutoğlu bana öyle şeyler söyledi ki, anlatırsam zor durumda kalır” ifadelerini eleştiren Davutoğlu, “Terörle ilgili anlattığım şeyler vardı. O sırada daha kamuoyu bilmiyordu. Savcılık açıkladı zaten. Onları söyledim. 'Bunlar burada kalsın, çünkü adamların peşindeyiz. Daha yakalanmış değiller' dedim. Muhtemelen onu kastediyordur. Peki, bu söylenir mi? Velev ki bir sır olsun; devlet sırrı. Ben 13 yıl içinde, yazmayı ve analiz yapmayı sevmeme rağmen, elime kalem alıp da yazmaktan korktum. Bazen, bildiklerimi, beynimde, zihnimde tuttuklarımı dilimden esirgedim. Devlet, böyle bir şeydir. Devlet ketumdur. Ana muhalefet partisiyle her şeyi paylaşamıyorsanız, bu güven oluşmuyorsa, nasıl koalisyon kuracaksınız? Bundan sonra Sayın Kılıçdaroğlu ile her oturduğumuzda, 'Acaba, söylediğim hangi sözü, ne zaman şantaj malzemesi gibi bana karşı kullanacak' diye düşünmek zorunda kalırım. Böyle ortaklık olur mu” diye konuştu.

“BAHÇELİ NE YAPACAĞINI ŞAŞIRDI”

Davutoğlu, üçüncü seçim olasılığının sorulması üzerine, üçüncü seçimin gündemlerinde olmadığını, Türkiye’nin bunu kaldıracağını düşünmediğini dile getirdi. Davutoğlu, Bahçeli’nin “Benden randevu istedikleri tarihte, aslında seçim hazırlığı vardı” şeklindeki ifadesine, “Sayın Bahçeli, gelinen noktada kendi tabanından bile tepki aldığı için kendi tabanı bile ona dönüp 'Eğer iktidar olmayacak idiysen niye benden oy istedin' dediği için ve buna cevap veremediği için çanta açıyor, belge gösteriyor, ne yapacağını şaşırdı” diye cevap verdi. Bahçeli’nin, yaptıkları görüşmede koalisyon istemediğini açık şekilde ortaya koyduğunu aktaran Davutoğlu, “Sayın Bahçeli, 'Ben zaten bunu daha 7 Haziran gecesi söyledim. Yokuz biz bu işin içinde, siz CHP ile kurun' dedi. ‘HDP ile kurun' dedi. Kendince bize ödev biçiyor” değerlendirmesinde bulundu.

ÜÇLÜ KOALİSYON DÜŞÜNCESİ

Koalisyon görüşmeleri sırasında üçlü koalisyon kurulmasını bile düşündüğünü anlatan Davutoğlu, “CHP ile yaptığım istikşafı görüşmelerin bir benzerini eş zamanlı olarak MHP ile de yapalım, hatta mümkünse üçlü koalisyon kurarız, neden olmasın diye bile düşünüyordum. Bunların hepsi ihtimal dahilinde. Türkiye’nin güçlü bir hükümete ihtiyacı var. Anayasayı, sivil anayasayı çıkarabilecek bir hükümete ihtiyacımız var. Ama bir kere istikşafı görüşmeye 'hayır' dedi. 'Siz gidin CHP ile kurun' dedi" şeklinde konuştu.

“30 YILDAKİ EN ETKİN MÜCADELEDEN BİRİSİNİ VERİYORUZ”

23, 24 ve 25 Temmuz’da Kuzey Irak’ta 458 hedefin vurulduğunu belirten Davutoğlu, şunları söyledi:
“Birbirine irtibatlı dört halka var. Bir, Kuzey Irak’ta; oradaki yapılanma, karargahlar, barınaklar, cephane vesaire... İki, Türkiye’nin kırsal kesimindeki yapılanma; İkiyaka da dahil bütün o Yüksekova ve geçiş noktaları ile diğer kırsal bölgelerdeki yapılanmalar. Üç, şehrin hemen yanında odaklaşan, haraç alan, yol kesen yapılanmalar. Dört, şehirlerdeki YDG-H denen yapılanmalar. Şimdi bunlar birbirini destekleyen, birbirine lojistik sağlayan unsurlar. Biz bu unsurların irtibatlarını birer birer kesiyoruz ve bu unsurların her birine aşamalı bir müdahalede bulunduk. Önce çok ciddi şekilde Kuzey Irak’taki gücünü kırdık. Milletimiz güven duysun diye söylüyorum, onların bilmediğimizi zannettikleri bütün cephanelikleri... Kime karşı tutuluyordu; bize karşı. Arkasından şehir milislerine dönük olarak, kritik 12 ilçeyi aylar öncesinden tespit ettik. İstihbarata da haksızlık yapılıyor, bütün bu başarı sağlandıysa istihbarat birimlerimizin bütün o kamufle edilmiş yerleri bildirmesiyle sağlandı. Sonra, şehir milislerine dönük olarak ilçelere de inen Nusaybin, Varto, Silopi, Yüksekova, Cizre, Şemdinli, Silvan’da belli yerlerde bunlar odaklaşmış. Orada mücadele ettik ve sonra bu iki arayı kapatacak şekilde şehrin etrafındaki yapılanmaları dağıtıyoruz, kırsalda mücadele ediyoruz. Olağanüstü bir koordinasyon var, askerimiz polisimiz arasında. Şehit veriyoruz, yüreğimiz yanıyor ama 30 yıldaki en etkin mücadeleden birisini veriyoruz. Hiçbir halkayı boş bırakmıyoruz. Bunların tek ümidi şuydu, bu başarılar karşısında halkı sokağa dökmek. Oradaki Kürt vatandaşlarımız da oyunu gördü.” 

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2015, 06:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0