banner102

Cumhuriyet tarihinin en uzun MGK’sı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Çankaya Köşkü’nde yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısı sona erdi.

Cumhuriyet tarihinin en uzun MGK’sı
 Yaklaşık 10 saat 20 dakika süren toplantı, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en uzun MGK Toplantısı olarak kayıtlara geçti. Toplantıdan sonra bildiri yayımlandı.

Toplantı sonrası yayımlanan MGK Bildirisi’nde, “Ülkemizin güvenliği, halkımızın huzuru ve düzenini ilgilendiren hususlar ayrıntılı olarak görüşülmüştür. Bu kapsamda, Milli Güvenliğimizi tehdit eden ve kamu düzenini bozan iç ve dış legal görünüm altında illegal faaliyet yürüten paralel yapılanmalar ve illegal oluşumlar ile yürütülen mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulanmıştır” denildi.

Terörle çok boyutlu mücadele kapsamında sürdürülen çözüm sürecinin ele alındığının belirtildiği açıklamada, “Sürecin oluşturduğu olumlu atmosferi ve huzur ortamını bozmaya yönelik provokatif olaylara karşı kamu düzeni ve güvenliğini koruma konusunda kararlılık teyit edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Suriye’de devam eden çatışma ortamı ile ilgili şu ifadeler yer aldı: “Suriye’de dördüncü yılını tamamlamak üzere olan çatışma ortamının ülkemizin ve bölgemizin güvenlik istikrarına yönelik yansımaları, bu konudaki bölgesel ve uluslararası yaşanan son gelişmeleri de içerecek şekilde müzakere edilmiştir.”

Ege ve Doğu Akdeniz’deki gelişmelerin gözden geçirildiğinin belirtildiği bildiride, “Deniz yetki alanları başta olmak üzere Ege ve Doğu Akdeniz’deki gelişmeler gözden geçirilmiş; Türkiye’nin kendi kıta sahanlığı içerisinde ve garantör ülke olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ruhsatlandırdığı sahalardaki hak ve menfaatlerinin korunması için gereken her türlü tedbirin önümüzdeki dönemde de kararlılıkla alınacağı belirtilmiştir” denildi.

Bildiride şu ifadeler yer aldı:
“Irak ve Suriye’de Işid ve diğer terör örgütleriyle mücadele, ülkemizin bu mücadelede uluslararası koalisyon içindeki konumu, Türkiye’ye müzahir gruplar başta olmak üzere, ılımlı muhaliflerin durumu ve yerinden edilen kişilere yönelik insani yardımlarımız görüşülmüştür. Ayrıca, Irak’taki siyasi süreçte son dönemde yaşanan gelişmeler gözden geçirilmiş, ikili ilişkilerin güçlendirilmesi yönündeki irade teyit edilmiştir.

Başta Gazze’de sağlanan ateşkes olmak üzere, İsrail-Filistin ihtilafında yaşanan son gelişmeler, Libya ve Yemen’deki mevcut durum ile bölgesel yansımaları kapsamlı biçimde görüşülmüştür.
Afganistan’daki başarılı siyasal süreç ve gelişmeler değerlendirilerek, Türkiye’nin desteği vurgulanmıştır. Ayrıca, Ukrayna ve Tunus seçimleri gözden geçirilmiştir.”

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2014, 08:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0