Çözüm süreci bitti mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çözüm sürecinin akıbetiyle ilgili, "Sürecin istismar edildiğini gördük. Türkiye’nin birliğine ve bütünlüğüne kastedenlerle çözüm sürecini devam ettirmek mümkün değildir" dedi.

Çözüm süreci bitti mi?
banner98
 Çin’e hareketi öncesi konuşan Erdoğan, çözüm sürecinin geleceğiyle ilgili soruyu yanıtladı. Cumhurbaşkanı, "Çözüm süreci karşılığını görmedi, ortada hasar var. Sürecin İstismar edildiğini gördük. Türkiye’nin birliğine ve bütünlüğüne kastedenlerle çözüm sürecini devam ettirmek mümkün değildir" diye konuştu.

Erdoğan’a HDP’nin kapatılması talebini doğru bulup bulmadığı da soruldu. Cumhurbaşkanı, "Parti kapatılmasını doğru bulmuyorum. Parti yöneticileri bunun bedelini ödemeli. Biz gerçek kişileri muhatap almalıyız, tüzel kişilerle uğraşmanın anlamı yok. Parlamento da gereğini yapmalı. Senin sırtını dayadığın terör örgütü mü; bunun bedelini ödeyeceksin" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Çin Halk Cumhuriyeti'ne hareketi öncesinde Ankara Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Sözlerine, dün akşam düzenlenen saldırıda şehit olan Muş Malazgirt İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız  ve tüm şehitlere rahmet dileyerek başlayan Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti devleti teröristlerden de, onları destekleyen sözde siyasetçi, sözde aydın, sözde sivil toplum kurucusu herkesten de hesabını sorma gücüne sahiptir. Burada herhangi bir geri adım atma söz konusu olmayacaktır. Bu bir süreçtir ve bu süreç aynı kararlılıkla devam edecektir. Milletimizin bundan emin olmasını istiyorum. Gerek kırsalda, gerek şehirlerde olsun, belinde silahı veya molotofu, yüzünde maskesi olan herkes önce güvenlik güçlerimizden, ardından adli kurumlarımızdan gereken cevabı alacaktır. Bu konuda hem güvenlik güçlerimizin hem savcı ve hakimlerimizin ihtiyaç duydukları yasal düzenlemeler zaten yapılmıştır. Artık bu yetkinin en etkili şekilde kullanılması şarttır. Milletimizin sabrını zorlayan bu hainlere hak ettikleri şekilde karşılık verileceğinden milletimin endişesi olmasın" diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2015, 12:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0