Cinayet zanlısına kefaletle tahliye!

Kastamonu’da bir akaryakıt istasyonunda işlenen cinayette mahkeme heyeti, cinayet zanlısını 10 yıl hapse çarptırırken, 20 bin TL karşılığında tahliye edilmesine karar kıldı.

Cinayet zanlısına kefaletle tahliye!
banner98
 Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 2013 yılının Kasım ayında meydana gelen olayda, akaryakıt istasyonu çalışanlarıyla tartışan Ufuk Yiğit (19) ve arkadaşları, istasyonunun camlarını kırarak akaryakıt istasyonu çalışanının üzerine yürümüş, bu esnada Vacip A.’nın silahla açtığı ateş sonucu Ufuk Yiğit kafasından vurularak hayatını kaybetmişti.

Jandarmaya teslim olan Vacip A.’nın Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına başlandı. Vacip A, olaydan dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirterek tahliyesini talep etti.

Vacip A.’nın avukatı ise yaşanan olaydan dolayı büyük üzüntü duyduklarını ifade ederek, “Ufuk Yiğit ve arkadaşları, Tosyalı değiller. Güneydoğu’dan gelmişlerdir. Akaryakıt istasyonu, şehirden yaklaşık 15-20 kilometre dışarıda bulunuyor. Hiç kimse 15-20 TL benzin almak için bu kadar yolu gitmez. Ama arkadaşların düşüncesi tamamen bedava yiyip, bedava içmektir. Çünkü bedavacılığına artık alışmışlardır. Bu düşünceye sahip oldukları için akaryakıt istasyonundan ücretsiz benzin almak istemişlerdir. Ücretsiz benzin vermeyince de akaryakıt istasyonundan ayrılıp, arkadaşlarıyla birlikte tekrar geri gelmişlerdir. Bu sefer ellerinde sopa, bıçak, satır gibi kesici ve öldürücü aletler bulunmaktadır. Araçlarından inerek benzinliğe saldırmışlar ve benzinliğin camlarını kırmışlardır. Müvekkilimin elindeki silahın içinde 5 tane kurşun bulunmaktadır. Müvekkilim, can havliyle kaçarken sadece bu mermilerin bir tanesini kullanmış ve ateş etmiştir. Nereye ateş ettiği belli değildir. Bu yüzden müvekkilimin cezasını, meşru müdafaa sınırları içerisinde gözeterek beraatına karar verilmesini istiyoruz” dedi.

20 BİN TL KEFALETLE TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme heyeti, diğer sanıklar Çağrı Ö., Okan C.ve Ramazan K.’yi kasten adam yaralama suçlarından sabıkalarının da bulunması nedeniyle bin 500 TL idari para cezasına çarptırırken, sanık Eyüp B.’ye de mala zarar vermek suçundan bin TL idari para cezası uyguladı.

Müebbet hapis istemiyle yargılanan Vacip A. ise, mahkeme heyeti tarafından suçu haksız tahrik altında işlediği gerekçesiyle 12 yıla kadar düşürdü. Mahkemedeki iyi hal durumundan sanığın cezasını 10 yıl 10 aya kadar düşüren mahkeme heyeti, ruhsatsız silah kullanma suçundan da beraatına karar verdi.
Mahkeme heyeti, ayrıca sanık Vacip A.’nın 20 bin TL ücret karşılığında kefaletle tahliye edilmesine hükmetti. 

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2015, 20:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0