CHP'yi karıştıran fotoğraf

Gazipaşa CHP İlçe Teşkilatı'nın Cumhuriyetin 91. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde düzenlediği 'Cumhuriyet Yemeği'nde ortaya çıkan görüntüler ilçede tartışma konusu oldu. CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafının konuşma kürsüsü önünde yere konulması geceye damga vurdu.

CHP'yi karıştıran fotoğraf
banner98
 CHP Gazipaşa İlçe Teşkilatı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Polatlar Düğün Salonunda Cumhuriyet Yemeği düzenledi. Yemeğe, CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Antalya milletvekilleri Osman Kaptan, Yıldıray Sapan ve Arif Bulut, CHP Gazipaşa İlçe Başkanı Bülent Kocabaş ve yönetim kurulu üyeleri, Gazipaşa Belediyesi eski başkanı Cemburak Özgenç ve çok sayıda partili katıldı. 

BAYKAL’A İLGİ YOĞUNDU 

İlçe Başkanı Bülent Kocabaş’ın ardından milletvekilleri kısa konuşma yaptı. Kürsüye en son CHP Eski Başkanı Deniz Baykal Çıktı. Partililerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Baykal, anlamlı programdan dolayı CHP İlçe Teşkilatı'na teşekkür etti. Baykal, Karaman'ın Ermenek ilçesindeki maden ocağında meydana gelen kazadan dolayı büyük üzüntü içinde olduğunu da sözlerine ekledi. 

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI 

Tüm konuşmacıların ve Deniz Baykal'ın konuşma yaptığı sırada, konuşma kürsüsüne dayalı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafının yere bırakılması ise olay oldu. Fotoğrafların sosyal medyada paylaşılmasından sonra tepkiler çığ gibi büyüdü. Sosyal medyadaki yorumlarda, 'Bu bir rezalet, kongreden sonra böyle mi olacaktı', 'Türkiye tarihine geçecek bu rezaletin mimarı Bülent Kocabaş'tır', 'Bizi Sivas'ta Dersim'de yakanlardan farkı nedir bu zihniyetin', 'Bunun adı yalakalık', 'Sözün bittiği yer' gibi tepkiler yer aldı. 

Gelen tepkiler üzerine yine sosyal medya üzerinden bir açıklama yapan İlçe Başkanı Kocabaş, “Değerli Partililerim, Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun resminin kürsünün önüne konulması ile ilgili olarak yapılan eleştirileri hayret ve üzüntü ile okudum. 

Genel Başkanımızın resmi saygı ve sevgimizden dolayı geniş düğün salonunda en ön sırada 70 cm yüksekte olan pistte en ön sırada konularak en arkadaki katılımcıların da rahat bir şekilde görmesi için kürsü önüne konulmuştur. Herhangi bir kastı Cumhuriyet Halk Partimizin çok değerli genel başkanımıza yapmamızın düşünülmesi manidardır ve böyle başarılı geçen bir organizasyonda böyle anlamlı bir günde eleştiriye maruz kalmamız üzüntü verici, parti içi kısırdöngü bir yaklaşımdır. 

Değerli partililerim elimizde Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili olarak büyük bir poster olmadığı için Genel Başkanımızın tablosunu İlçe Örgütümüzden bizzat getirerek tüm iyi niyetimizle en uygun nokta olarak gördüğümüz kürsünün önüne, herkes tarafından en rahat görülebilecek yere koymayı ilçe sekreterimiz uygun görmüştür. Ancak tüm sorumluluk ilçe başkanı ve örgütü olarak bizdedir. Bu salonun koşulları ve ilçe örgütümüzün dar imkanları düşünüldüğü taktirde 29 Ekim Cumhuriyet Yemeği etkinliğini dolu bir salonda düzenlemeyi başaran CHP Gazipaşa İlçe Örgütünün , yine konser ve eğlence etkinliklerini Ermenek’teki kaza ve Yüksekova-Diyarbakır’daki şehitlerimiz nedeniyle iptal ettiği de göz önünde bulundurularak, sadece iyi niyetle yaptığımız bir eylemin ,öngörülmeyen bir eleştiriye maruz kalmasını da çok acımasız ve manidar bulduğumuzu da ifade etmek istiyorum. 

Bu nedenle özür borcunu bu eleştiriyi yapanlardan değil, istemeyerek zor durumda bıraktığım Sayın Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu’ndan, önceki Genel Başkanım Sayın Deniz Baykal’dan, genel merkez yöneticilerimden, sayın il örgütümden ve il başkanım Cavit Arı’dan, art niyetsiz, saf -temiz duyguları ile eleştiri yapan partililerimden özür diliyorum. Saygılarımla” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2014, 17:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0