Chp'li Öztrak, Basın Toplantısı Gerçekleştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde basın toplantısı gerçekleştirdi.

Chp'li Öztrak, Basın Toplantısı Gerçekleştirdi
banner98
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde basın toplantısı gerçekleştirdi.
Öztrak burada yaptığı konuşmasında, Başkanlık sisteminin Türkiye'nin yapısına, Türkiye'nin batıya dönmüş olan yüzüne, Türkiye'nin demokrasisini daha fazla geliştirme ihtiyacına ters düşen bir sistem olduğunu savundu. Öztrak, Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurduğu Gazi Meclisi'nin yok edilmek istendiğini iddia ederek, "Bakınız bu ülkede 90 yıldır huzur içinde Ramazanları kutluyoruz, huzur içinde iftarlarımızı yapıyoruz, huzur içinde bayramlarımızı kutluyoruz. Hiç tereddüt yok ki bu Büyük Önderimiz, büyük liderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve onun ve arkadaşlarının kurmuş olduğu, milletin de sıkı sıkı sarıldığı, benim irademin tecelli ettiği yer dediği Gazi Meclisi sayesindedir.

Şimdi 'bu Gazi Meclisini ortadan kaldıralım, bu Gazi Meclisini bitirelim', 'parlamenter demokrasiyi bitirelim', 'aynen Sisi'nin kurduğu gibi, aynen Esad'ın kurduğu gibi bir Başkanlık sistemine geçelim.' E peki bunlar huzur bulabilmiş mi. Hayır hiç bir zaman huzur bulamamışlardır. Ama Türkiye 90 yıldır burada huzurun kalesi olmuş, güvenliğin kalesi olmuş, ağabeyliğin, dostluğun bu ülkeler için kalesi olmuş, şimdi Türkiye'yi Ortadoğu bataklığına çekmek istiyorlar" dedi.

Milli egemenliğe inanan, Cumhuriyete inanan, Cumhuriyetin değerlerine inanan partilerin bir araya gelerek büyük bir projeye imza attıklarını söyleyen Öztrak, şunları kaydetti: "Bu proje de Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'dur. Ekmeleddin İhsanoğlu gerçekten ülkede huzur getirebilecek bir insan. Kavgacı değil, herkesi kucaklayabiliyor. Yetmez aynı zamanda Ortadoğu'da da huzuru getirebilecek bir insan. Çünkü İslam Kalkınma Teşkilatı'nın Genel Sekreteri'yken burada barışı sağlamaya yönelik birçok proje üretmiş. İşte söylüyor, 'Bu işler böyle konuşarak, atıp tutarak olmaz' diyor. 'Şunu şunu yapacaksınız, İsrail'i Yüksek Adalet Divanı önüne çıkaracaksınız o zaman bu işler çözülmeye başlar' diyor."
Yaptığı basın toplantısı sonrasında Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, CHP İlçe Başkanı İsmail Uzun, Başkan yardımcıları ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte ilçede kurulan pazarı gezen Öztrak, burada vatandaşların bayramını kutlayarak Cumhurbaşkanı adayları olan Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy istedi.
Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2014, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0