CHP’li Özel Ankara’daki Patlamayı Kınadı

MANİSA (İHA) – CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Herkes duyarlı olsun. Herkes sağduyulu olsun. Türkiye’nin çatışmaya, kavgaya, savaşa değil, Türkiye’nin barışa ihtiyacı var. Türkiye’yi karıştırmaya çalışan ellere karşı...

CHP’li Özel Ankara’daki Patlamayı Kınadı
banner98
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Herkes duyarlı olsun. Herkes sağduyulu olsun. Türkiye’nin çatışmaya, kavgaya, savaşa değil, Türkiye’nin barışa ihtiyacı var. Türkiye’yi karıştırmaya çalışan ellere karşı herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz" dedi.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Manisa’da katıldığı bir program öncesi Ankara’da ’Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ için toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde iki ayrı yerde meydana gelen patlamayla ilgili açıklamalarda bulundu. Özel, patlamanın ana toplanma merkezlerinde meydana geldiğini belirterek, "Ölü olduğu, çok sayıda yaralı olduğu, ölü sayısının artmasından endişe edildiği söyleniyor. Bundan fevkalade tedirginiz. Türkiye’yi karıştırmak isteyen kirli bir el bastığı düğmeden elini çekmiyor. Seçimden önce ’Koalisyon kaos demektir. Koalisyon felaket demektir’ diyerek vatandaşı korkutanların bu gün Türkiye’de yarattıkları iklime dikkat çekmek lazım. Biz herkesi duyarlı olmaya, sağduyulu olmaya ve provokasyonlara karşı dikkatli olmaya çağırıyoruz" dedi.
Özel, "Ayrıca, sahadan gelen ilk haberler güvenlik güçlerinin orada olaya tepki gösteren vatandaşlara karşı sert davrandıkları, biber gazı kullandıkları gibi duyumlar var. Geçmiş günlerde de benzerleri yaşanmıştı. Bu son derece tehlikeli, son derece o psikolojiyi anlamayan ve bu provokasyonun çok daha derin bir provokasyon olduğu izlenimini yaratan durumlar. Bu konuda şunu söylüyoruz; herkes duyarlı olsun. Herkes sağduyulu olsun. Türkiye’nin çatışmaya, kavgaya, savaşa değil, Türkiye’nin barışa ihtiyacı var. Türkiye’yi karıştırmaya çalışan ellere karşı herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bu olanlar da, bu yakın tarih araştırılacak. Ve gün gelecek Cumhuriyet Halk Partisi söylemişti terörle mücadele edilecekse Meclis’te, o Meclis çatısı altında hakikatleri araştırma komisyonu kurulmalı diye. O hakikatleri araştırma komisyonu 70’lerin, sonu 80’lerin başı, 90’ları araştıracak elbette. Ama ben çok eminim ki bu hakikatleri araştırma komisyonu Türkiye’nin şu iki seçim arası 5 aylık sürede de çok zaman harcayacak, çok şeyi bulacak. Bu hakikatler ortaya çıktığında birilerinin birilerine bakacak yüzü olmayacak" dedi.
"BEN DE ORADA OLACAKTIM"
"Bu patlamayı şiddetle kınıyoruz" diyen CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ise, Manisa’dan da 5 otobüsle arkadaşlarını dün akşam bizzat kendilerinin uğurladığını söyledi. Biçer şöyle konuştu:
"Kalbimizin onlarla birlikte olduğunu söyledik. Seçim çalışmaları nedeniyle Manisa’da kaldığımızı söyledik. Yoksa ben de orada olacaktım. Patlamanın neden olduğunu, seçime 20 gün kala olduğunu düşünecek tartışacak olursak 7 Haziran’dan önce de Adana’da ve Mersin’de olan olaylar aydınlatılmadı. Diyarbakır’daki patlama aydınlatılmadı. Suruç’ta bir katliam yaşadık. Seçimlere 20 gün kala böyle bir acı yaşıyoruz. Umarım can kaybı yoktur. Kalbimiz Ankara’da şu an. Bu baskının 1 Kasım seçimlerine engel olmasına da izin vermeyeceğiz. Seçimlerin olması için sonuna kadar mücadele edeceğiz."
Seçimlerin yapılmasının istenmediği iddiasında bulunan Biçer, "Sürekli sahadayız. Hiçbir şekilde kemik kitle dışında, artık gözünü bütün gerçeklere kapatmış bir kitle dışında yapılanları onayladığı bir nokta yok. Vatandaş zaten seçim yapılıyor olmasına çok tepkili. Vatandaşlar bu para, zaman kaybına tepki göstererek neden bir çözüm bulmadınız, çözüm bulmayanlara faturayı keseceğiz diyerek vatandaşımız tepkili" ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2015, 13:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0