banner102

CHP 11 ilde aday adayı bulamadı’ya cevap

CHP Sözcüsü Haluk Koç, CHP’nin 11 ilde milletvekili aday adayı bulamadığı haberlerine ilişkin, “Elimde isim isim başvurular mevcut. Bunlar seçim öncesinde CHP’yi daha mahlûl göstermek amaçlı tezgahlar” dedi.

CHP 11 ilde aday adayı bulamadı’ya cevap
 CHP MYK Toplantısı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında devam ederken, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Koç bir basın toplantısı düzenledi. CHP’de Aksaray, Batman, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Gümüşhane, Hakkâri, Kilis, Muş, Siirt ve Şırnak olmak üzere 11 ilde aday adayı başvurusu alınmadığıyla ilgili haberleri Koç, elindeki yazıyı göstererek yalanladı. Haluk Koç, “Nereden uyduruyorsun bunları. Aksaray’dan gelen, Hakkâri’den gelen, Çankırı’dan gelen bu haberler üzerine bilgiler var. Yazıktır, ayıptır, günahtır. Hala bıkmadınız mı siz. Kendi kafanıza göre senaryo üretip CHP ile uğraşmaktan bıkmadınız mı? Elimde isim isim başvurular mevcut. Aksaray’dan Haşmet Tekin Ökçe, Mehmet Öztürk, Bayram Gede, Mehmet Ali Topaç, Ahmet Turan. 3 kişilik milletvekili çıkartan bir seçim bölgesindeki başvuran adaylar. Çankırı 2 kişilik yere 3 aday başvurdu. Aynı şekilde diğerleri de. Bunlar seçim öncesinde CHP’yi daha mahlul göstermek amaçlı tezgahlar” şeklinde konuştu.

PERVİN BULDAN’IN AÇIKLAMALAR

Bir gazetecinin HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan’ın AK Partili yetkililer ve İçişleri Bakanı ile yapılan görüşmelerin ardından ‘İç Güvenlik Paketi’nin ilk 16 maddelik kısmında tekriri müzakere yoluyla değişeceğiyle ilgili açıklamasını sorması üzerine Koç, görüşmelerin sabah 3’e kadar sürdüğünü ve 36’ıncı maddeye kadar gelindiğini ifade etti. Koç, şunları söyledi:

“Hani bir danışıklı dövüş sergileniyorsa bilelim. Bizim net ‘İç Güvenlik Paketi’nde karşı çıktığımız konular sözcülerimiz tarafından zaman zaman bizler tarafından ifade edildi. Şuanda bana intikal eden bir bilgi yok. Yani biz AK Parti’yi parmağımızın ucunda oynatırız diyorlar. Öteki de ben bu süreci cambaza bak politikasıyla götürürüm, seçimde elime çoğunluk elde edersem kafamdaki başkanlık sistemine geçer vesayeti dayatıyorum diyor. İkisinin de oyununu bozmak zorunda Türk milleti.”

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2015, 17:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0