Çavuşoğlu: 'Mücadelemiz sürüyor'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa’dan 3 milyar gelmesine ilişkin olarak, ‘’Henüz bir para resmi olarak aktarılmış değil. Kaçak göç ile ilgili mücadelemizi sürdürüyoruz’’ dedi.

Çavuşoğlu: 'Mücadelemiz sürüyor'
banner98
 Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda 2016 Bütçe Kanun Tasarısı ve 2014 Kesin Hesap Tasarısı görüşülüyor. Genel Kurul sekizinci turunda Dışişleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı ve Üniversitelerin bütçeleri görüşüldü.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Genel Kurul’da milletvekillerinin sorularını cevapladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya ile yaşanan krizde çiftçilerin ve turizmcilerin zararlarına ilişkin soruya, ‘’Çiftçilerimizin geri dönen mallarının tazminini gerçekleştirdik. Sayın Başbakanımızın açıklamasıyla da, turizm sektörünün mağduriyetini gidermeye çalışıyoruz. Tarım sektörünün mağduriyetini giderme ile ilgili de çalışmamız var. Bu mağduriyeti de gidereceğiz’’ ifadelerini kullandı.

Avusturya‘nın başka ülke din görevlilerinin Avusturya’da çalışmasına yönelik kanun çıkarmasıyla ilgili soruya Çavuşoğlu, ‘’Bazı ülkelerde Diyanet İşleri çalışmalar yürütüyor. O ülkelerdeki din adamlarını İlahiyat Fakülteleri açarak yetiştirmemiz gerekir’’ şeklinde konuştu.

Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye 3 milyar euro göndereceğine ilişkin soruya Çavuşoğlu, ‘’Henüz bir para resmi olarak aktarılmış değil. Kaçak göç ile ilgili mücadelemizi sürdürüyoruz. Yarın uygulamaya başlayacak. NATO ile birlikte kaçak göç ve kaçakçılarla mücadelemiz devam ediyor’’ dedi.

Çevre ve Şehircilik bakanı Fatma Güldemet Sarı, Bakanlığın, Niğde ve Bor’da personel ihtiyacına yönelik olarak, ‘’Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün personel ihtiyacını giderme amacıyla Maliye Bakanlığı’ndan personel istedik. Türkiye genelinde bin 162 adet 4A kadrosunda, bin 500 adet 4B kadrosunda personel talebimiz gerçekleşmiştir’’ ifadelerini kullandı.

Cerattepe Bakır madeni için 19 kurum ve kuruluşun olumlu rapor verdiğini kaydeden Sarı, ‘’Bunun haricinde kabul edilen ÇED raporuna esas olan çalışmalar için Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından hazırlanan jeolojik, jeoteknik ve hidrojeolojik rapor var. Yine Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından hazırlanan böcek tahribatı, ekosistem tahribatı, yaban hayatına etkisine göre rapor hazırlanmıştır. ÇED raporu buna göre hazırlanmıştır’’ şeklinde konuştu.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, kitap tavsiyesine ilişkin olarak, ‘’Milli Eğitim Bakanlığı 2004 yılından beri ders kitapları dışında kitap tavsiye etmiyoruz" diye konuştu.

Avcı, öğretmen ve okul idarecilerinden terörü örgütlerini özendirecek şekilde davrananlar hakkında işlem yapıldığını söyledi.
 

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2016, 23:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0