Cansu Kaya cinayetinin zanlıları için...

Muğla'nın Ortaca ilçesinde kaybolduktan üç gün sonra cesedi bulunan Cansu Kaya'nın öldürülmesiyle ilgili tutuklu sanıklar için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Cansu Kaya cinayetinin zanlıları için...
banner98
 14 Haziran'da, çalıştığı iş yerinden mesai bitimi ayrılan ve kaybolan Cansu Kaya'nın üç gün sonra Dalyan kanalının Çandır Geçişi mevkiinde su üzerinde cesedi bulunmuştu. Üzerinde sadece iç çamaşırı olan Cansu Kaya'ya yapılan ilk otopside, cinsel istismar bulgularına rastlanırken, boğulduktan sonra cansız bedeninin suya atıldığı ortaya çıkmıştı. Dalyan Mahallesi'ndeki iş yeri ve MOBESE kameraları incelendiğinde, Kaya, çalıştığı iş yerinden N.D. (24) ve lise öğrencisi M.P.Ç. (17) ile birlikte Dalyan Sağlık Ocağı Sokağı önünde yolda yürürken görülmüştü. Bunun üzerine iki zanlı gözaltına alındı. Yakalandıkları gün ile bir sonraki gün çelişkili ifadeler veren iki zanlı, sevk edildikleri Ortaca Adliyesi’nde tutuklandı.

Adli Tıp raporunun Ortaca Cumhuriyet Savcılığı'na ulaşmasıyla birlikte, Cumhuriyet Savcısı, N.D. ve M.P.Ç. hakkında hazırladığı iddianamede 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Savcılık, iddianameyi Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'ne sundu. İddianamenin kabul edilmesi durumunda ilk duruşmanın adli tatil sonrası yapılacağı öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2015, 17:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0