banner102

Canlı yayında böyle kavga görülmedi

Canlı yayında yayın yönetmeni ekranı karartarak yayını kesti.

Canlı yayında böyle kavga görülmedi

KKTC’deki Kanal T kanalında yayınlanan ve saat 07.00’da başlaması gereken Ada Sabahları adlı program 15 dakika geç başlayınca program sunucusu Nazmi Pınar’ın, “Yayın yönetmenimiz uyuya kaldığı için programa geç başladık” demesi sonrası yayın yönetmeni canlı yayında ekranı karartarak yayını kesti.

KKTC’de en çok izlenen sabah programlarından biri olan Ada Sabahları’nda bu sabah yaşananlar izleyenleri hayrete düşürdü. Her sabah 07.00’da başlaması gereken programın geç başlaması sonrası açılışta, “Değerli izleyiciler maalesef geç başlamamızın sebebi yayıncı arkadaşımızın uyuya kalmasıdır, kendisine sorarsanız insanlık halidir ve onun tabiri ile sorry’dir” demesi üzerine yayın yönetmeni yayın sırasında programa siyah ekran verdi. Sunucu Pınar ise, bu durumu fark edip, “Az önce teknik bir arıza olmaksızın görüntü bilinçli olarak siyaha mı düştü?” dedi. Tam bu sırada ekran tekrar karartılınca Nazmi Pınar çileden çıkarak, izleyiciye yaşadığı durumu anlattı ve sesinin yayında olup olmadığını dahi bilmediğini ifade ederek mikrofonunu çıkardı ve yayını terk etti.

Olay sonrası Kanal T yönetimi hemen yayın yönetmenini kanaldan uzaklaştırırken durumu gören Nazmi Pınar ise rica edilmesi sonrası yayına döndü ve “Maalesef KKTC’de geri kalmış Televizyonculuğun bir örneği olan bu durum son derece üzüntü vericidir. Düşünün ki canlı yayında sesinizi kısacaklar ve ekrana siyah görüntü verecekler. Bu bana değil izleyiciye karşı yapılan bir saygısızlıktır. Ben ve ekibim sabah programına hazırlık için her gün saat 04.00 itibari ile yoğun bir tempoya girmekteyiz. Tüm hazırlıklarımızın bitmesine rağmen programa başlamak için bir yayın yönetmenini beklemek izleyiciye yapılan saygısızlıktır. İzleyici hatası ile sevabı ile ekran önündeki kişiyi bilir. Yönetmen uyumuş, geç gelmiş, bunları bilemez. Ekran ile ilgili muhatabı daima ekran önünde gördüğü kişidir. Dolayısı ile geçmişte de benzer olayların yaşanması ve bunun yönetimin dikkatine getirilmesine rağmen değişen bir şeylerin olmaması ve hataların artık alışkanlık hale gelmesi sonucu bende kendimi en iyi ifade edebileceğim, izleyicilerime derdimi anlatmaya çalıştım. Maalesef sesim kısılmaya çalışıldı. Bu bir ayıptır. Ayıp nasıl temizlenir bekleyip göreceğiz. Ancak almış oluğum kararı Kanal Yönetimi ile paylaştım. Söz konusu Yönetmen olduğu sürece asla yayınlara çıkmayacağım” dedi.

Yaşananlar sosyal medyada da büyük ses getirirken birçok kullanıcı sunucu Nazmi Pınar’a destek mesajları verdi.

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2014, 18:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0