banner102

Çadlı Vekiller TBMM’de

Afrika ülkesi olan Çad meclisi tarafından kurulan Çad-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu üyesi milletvekilleri TBMM’de AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal’ı ziyaret etti.

Çadlı Vekiller TBMM’de
 Çad-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Adoum Hindi Achahir, beraberindeki iktidar milletvekilleri ile birlikte temaslarda bulunmak için geldikleri Ankara’da AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal’ı TBMM’de ziyaret etti.

Çadlı milletvekillerini makamında ağırlayan Fatih Han Ünal, en kısa zamanda TBMM’de Türkiye-Çad dostluk grubunu kurmak için çalışmaların başlayacağını ifade ederek, kardeş ülke Çad’a sahip çıkma konusunda Türkiye’nin elinden geleni yapacağını söyledi. Ünal, “Osmanlı’nın orada bir dostluk mirası bıraktığını bir kere daha müşahede ettik, bizlerde bu dostluğun üzerine bir şeyler eklemek, Türkiye Cumhuriyetinin bugünkü geldiği başarıyı ora ile paylaşıp, Çad ile ilişkilerimizi i daha iyi seviyelere çıkartma arzusundayız. Çad Türkiye’de büyükelçilik açma hazırlığında. Bizim orada büyükelçimiz görev yapıyor. Bizde TBMM olarak bir dostluk gurubu en kısa zamanda kuracağız. Biz de sizi kardeş ülke olarak görüyoruz. Biz kardeşlerimize sahip çıkma, onlara katkı sağlama konusunda elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.

Çad meclisinin Türkiye iye ilişkilere çok önem verdiğini kaydeden Çad-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Adoum Hindi Achahir, “Bizim dostluk grubumuz iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirecek. Türkiye şuanda dünyada çok önemli bir noktada. Türkiye ile Osmanlı döneminde ilişkilerimiz çok iyiydi. Şimdi de bu ilişkilerimiz iyi noktada” diye konuştu.

Ünal, Dostluk Grubu Başkanı Adoum Hindi Achahir’e üzerinde TBMM’nin fotoğrafının bulunduğu bir plaket verdi.

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2015, 22:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0