BURSA VALİSİ YAKUP CANBOLAT’IN “10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ” MESAJI

Bursa Valisi Yakup Canbolat 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeni ile bir kutlama mesajı yayınladı.

BURSA VALİSİ YAKUP CANBOLAT’IN  “10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ” MESAJI
banner98

Bursa Valisi Yakup Canbolat yayınladığı mesajda '' Basın mesleği icrasında emek veren basın mensuplarımıza sosyal ve ekonomik haklar sağlayan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961 yılında kabul edilmesiyle birlikte, ülkemizde her yıl 10 Ocak tarihi “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaktadır.

 

Demokrasinin temel taşlarından olan basın, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Bu anlamda kurumlarla vatandaş arasında bilgi akışını sağlayarak, demokrasinin korunmasında önemli bir görev üstlenmektedir.

 

Gazetecilik; kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda her şartta görevleri peşinde koşan, mesleğin zor şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeksizin hizmet eden, vatandaşların talep ve beklentilerini dile getiren bir meslektir.

 

Teknolojik gelişmelerin arttığı günümüzde yazılı ve görsel yayın organlarının dışında, sosyal medya da etkin bir şekilde kullanılmaya başlanmış ve toplumsal olaylar karşısında kamuoyu oluşturulması çok daha kolaylaşmıştır. Medyamızın, meslek ilkelerini ve milletimizin hassasiyetlerini dikkate alarak, doğru bilgilendirme görevini, Ülkemizin ve ilimizin sorunlarını kamuoyuna aktarırken, etkin çözüm önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına,  haberleri doğru ve tarafsız bir şekilde ortaya koyan basınımızın, toplumun bilgilenmesinde, bilinçlenmesinde, toplumsal barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde ve ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi,  kalkınması için yürütülmekte olan çalışmalar ile projelerin vatandaşlarımızla paylaşılmasında ve kamuoyu tarafından sahiplenmesinde önemli katkıları bulunmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle; bu işe emek ve gönül veren, milletimizin ortak sesi olmanın ötesinde, kamuoyunun vicdanını temsil eden tüm basın mensuplarımıza sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu uzun bir meslek yaşamı diliyor,  ebediyete intikal eden değerli gazetecilerimizi rahmetle anıyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü kutluyorum'' dedi.  

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0