Burak Can'ın faili yakalandı

İçişleri Bakanlığı: 'Burak Can Karamanoğlu'nun faili yakalandı'

Burak Can'ın faili yakalandı
banner98

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da Berkin Elvan'ın cenazesi sonrasında çıkan olaylarda silahla vurularak öldürülen Burak Can Karamanoğlu cinayetinin faili silahıyla yakalandı

Zanlıları mahkemeye sevk edildi
Okmeydanı’nda Berkin Elvan’ın cenaze töreninin ardından çıkan olaylarda Burak Can Karamanoğlu’nun öldürülmesine ilişkin 2 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Olaya ilişkin gözaltına alınan 7 kişi ise serbest bırakıldı. Gözaltına alınan 9 şüpheli İstanbul Emniyeti’ndeki işlemlerin ardından sabah saatlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. ‘Terör ve organize suç örgütleri bürosu savcısı Mesut Erdinç Bayhan tarafından sorgulanan şüphelilerden 3’ü serbest bırakıldı. Savcı Erdinç, şüpheli Volkan G.ile Oğuz K.’nın da aralarında bulunduğu 6 kişiyi ‘silah bulundurmak ve ateş etmek’ suçlarından adli kontrol talebiyle mahkemeye sevkine karar verdi. Adli kontrol talebi uygulanan 6 şüphelide mahkemece serbest bırakıldı.

Şüphelilerin adliyedeki işlemlerinin sırasında Burak Can Karamanoğlu cinayetinde kullanılan silaha ilişkin ekspertiz raporu savcılığa ulaştı. Raporda cinayette kullanılan silah ile bu şüpheli Volkan G. ile Oğuz K.’nın olay sırasında kullandığı silahla bir olduğu belirtildi. Rapor üzerine savcılık tarafından yeniden gözaltına alınan Volkan G. ile Oğuz K.‘Burak Can Karamanoğlu’ cinayeti nedeniyle yeniden sorguya alındı. Bu raporun ardından yeniden ifade veren Volkan G. ile Oğuz K.in ifadelerinde “Biz rastgele havaya ateş ettik. Kime geldiğine bilmiyoruz. Birinin vurulduğunun farkında değildik.” Dedi. Şüpheliler DHKP-C ile de bir ilgilerinin olmadığını belirtti.

Savcı Bayhan, yeniden ifadesini aldığı Volkan G. ile Oğuz K. adlı şüpheliyi Burak Can Karamanoğlu cinayeti nedeniyle tutuklama istemiyle mahkemeye sevk etti.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2014, 18:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0