banner102

Bu çayda artık canlı yaşamıyor

Kirlilikten dolayı Kars Çayı’nda canlı hayatı sona ererken, suyun altındaki beyaz tabaka da etrafa pis koku saçıyor.

Bu çayda artık canlı yaşamıyor
 İçerisinde canlı yaşamayan Kars Çayı, her geçen gün biraz daha kirletilerek, toplum sağlığını olumsuz etkileyecek boyutlara getirildi.

Kars Çayı süt işleme tesislerinin atıkları ve şehir kanalizasyon şebekesinin bağlanmasıyla adeta mikrop yuvasına dönmüş bulunuyor. Etrafa saçtığı kokuyla vatandaşları rahatsız eden Kars Çayı’nın biran evvel ıslah edilmesi gerekiyor. 

Kars Çayı’nın altındaki beyaz yapışkan tabaka ise vatandaşları korkutuyor. Yetkililerin önlem almadığı Kars Çayı’da canlı yaşamı sona ermiş durumda. Çayın etrafı da şehir çöplüğüne dönmüş vaziyette bulunuyor.
Kars Çayı’nın, Cumhuriyet Köyü çıkışından başlayarak Paşaçayırı Mahallesi, Bülbül Mahallesi, Fevzi Çakmak ve Sukapı Mahallesi devamında Çamçavuş Köyü sınırlarına kadar içerisinde canlı yaşamıyor. Kars Çayı’nın içler acısı durumuna yetkililer ise sadece seyirci kalıyor.

YAKIN GEÇMİŞTE İÇME SUYU OLARAK BİLE KULLANILMIŞ 
Geçmişte içme suyu olarak kullanılan ve insanların her türlü temizlik ihtiyaçlarını karşıladığı Kars Çayı, günümüzde bırakın içme suyunu karşılamayı, yanından dahi geçilmediğini ifade eden Ertan Alin, çayın kenarında işletmesini bulunduğunu ve pis kokudan dolayı müşteri gelmediğini söyledi.
Kars Çayı Kenar'ında Çay Bahçesi işleten Ertan Alin, “Havaların ısınmasıyla birlikte dereden çok yoğun bir koku gelmekte bu insanları rahatsız ediyor tabi. Gelen müşterilerimiz oturur oturmaz tekrar kalkıp gidiyorlar. Bu yıllardır böyle. Yaz başladı, sıcaklarla koku da arttı. Yaz sonuna kadar bu koku rahatsız edecek. Islah projelerden falan bahsediliyor ama şuana kadar bir uygulama görmedik. Eskiden bu Kars Çayı’nda 4-5 çeşit balık türü vardı. Şu anda hiç balık çıkmıyor” dedi.
Kars Çayı’nın altındaki beyaz ve yapışkan tabakanın ne ve neden olduğu ise anlaşılamadı.
 

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2015, 18:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0