banner101

Beyaz Saray güvenliğini aşan kızıl tilki

Beyaz Saray’da kızıl tilki krizi yaşandı. Gizli Servis ajanlarını atlatmayı başaran tilki, Beyaz Saray’da güvenlik açığı oluşturdu.

Beyaz Saray güvenliğini aşan kızıl tilki

İsim verilmeyen ufak kızıl tilki Ekim ayında Amerika’daki bütçe toplantılarından sonuç alınamaması sebebiyle hükümetin resmen kapatıldığı sırada, yetkililerin görev başında olmamasından faydalanıp Beyaz Saray’a sızmıştı. O tarihten beri Beyaz Saray’ın bahçesinde ikamet eden davetsiz misafir güvenlik açığı oluşturuyor. Geceleri alarmları tetikleyip istediği yerde uyuyor. Bahçede istediği gibi dolaşan tilki ABD Başkanı’nı korumakla görevli Gizli Servis ajanlarını atlatmayı başarıyor.

ABD Başkanı Barrack Obama, resmi ofisi Oval Ofisin karşındaki gül bahçeleri boyunca uzanan ve yıllardır ABD başkanlarının ve dünya liderlerinin yürüdüğü sütün dizisinde tilkinin yürüdüğünü görünce şaşırdığını dile getirmişti. 1972’den beri Beyaz Saray Bina Sorumlusu olan Dale Haney, “Etrafta gezmesinden rahatsız olmuyoruz ama burada kalmasını istemiyoruz. Yatılı misafir istemiyoruz” dedi.

Beyaz Saray çalışanları arasında efsane olan tilki çok az kişi tarafından görülmüş ve sadece birkaç fotoğrafa yakalanmış. Gazeteciler tarafından ilk kez Obama’nın Beyaz Saray’a helikopterle iniş yapmasından önce görüldüğü bildirildi.

"KAÇMADI"

Beyaz Saray Programlama ve Yürütme Direktörü Danielle Crutchfield, tilkiyi gören az sayıda kişiden birisi. Akşam saatlerinde bahçede yürürken tilkiyi çalıların arasında uyurken gören Crutchfield, “Beni fark etti ve uyandı. Normal bir tilki gibi kaçmak yerine istifini hiç bozmadı. Benden hiç korkmuş gibi görünmüyordu” dedi. “O zamandan beri onu görmedim” diye açıklamalarına ekledi.

Yakalamak için birçok tuzak kurulduğu halde tilki bu tuzaklara kanmıyor ve yakalanamıyor. Vurulmasının söz konusu olmadığını bildiren yetkililer, bunun yerine tavuk eti ile tuzaklara çekilip yakalandıktan sonra Beyaz Saray’ın yaklaşık 5 km güneyinde bulunan Potomac River parkına bırakılmasının planlandığını bildirdi.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2014, 17:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0