banner101

Belediye başkanından teröristlere tokat gibi yanıt!

Van Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, buzdolabına kaldırılan çözüm süreci sonrasında yaşanan terör saldırılarına karşı, “Terör yüzünden şehit cenazeleri geliyor. Kürtler ve Türkler çok güzel insanlar. Biz bu sürece teslim olmayacağız” dedi.

Belediye başkanından teröristlere tokat gibi yanıt!
 2001 yılında gösterime giren Vizontele filmindeki Yılmaz Erdoğan'ın “Deli Emin” karakteri, filmin çekildiği Van Gevaş’ta düzenlenen bisiklet turu ile yeniden hayat buldu. Sinema filmi ile marka haline gelen ilçenin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla Gevaş Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Vizontele Deli Emin Bisiklet ve Doğa Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Deli Emin yazılı şapka ve karaktere münhasır olan gözlüklerin dağıtıldığı etkinlikte, minikler kendilerine hediye edilen yeni bisikletleriyle büyük sevinç yaşadı, yetişkinler ise barış ve kardeşlik mesajları vererek pedal çevirdi.

“BU BİR TOPLUMSAL DURUŞTUR”
Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, beklenenden fazla katılım sağlanmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Yaşanan terör saldırılarına karşın tokat niteliğinde yanıt veren Hakan, “Etkinlikte Türkçe ve Kürtçe (kırmançça) müziklerle halay çektik. Belki farklı görüşlerde insanlar vardı ama hepimiz barış ve kardeşlik için Deli Emin’in o samimi dünyasıyla gözlüklerinden hayata bakabileceğimizi gösterdik. Terör yüzünden şehit cenazeleri gündeme geliyor. Ama biz toplum olarak bu sürece teslim olmayacağız. Artık insanımız güzel şeyler yaşamak istiyor, mutlu olmak istiyor. Bu gri alandan çatışma sürecinin getirdiği baskıcı ve karamsar havadan kurtulmak istiyor. Birkaç gün önce 6 şehit askerimizi memleketlerine uğurladık. Bu çatışma süreci çok üzücü. İnsanlar şunu düşünebilir, “böyle bir ortamda halay mı çekilir?” Evet tam da böyle bir ortamda halay çekilir. Biz buradayız, mutluyuz, bu sürece teslim olmayacağız. Deli olmak gerekiyorsa biz deli de oluruz. Doğu çok güzel bir yer, Kürtler ve Türkler çok güzel insanlar. Bu milletin tüm unsurları olarak bir arada yaşama iradesi göstermişiz."

KÜLTÜR MÜDÜRÜ “DELİ EMİN” OLDU
Etkinliğin en dikkat çeken renkli siması düzenlenen organizasyona ismini veren Deli Emin karakterinin canlandırılmasında büyük rol oynayan Gevaş Belediyesi Kültür Müdürü oldu. Bisiklet ile en ön sırada yer alan Deli Emin kostümlü Atik, katılımcıların büyük beğenisini topladı. Mihail Atik özellikle yaşadıkları ilçenin doğal ve kültürel zenginliğiyle anılması gerektiğine dikkat çekerek, “Zaten parkurda bisikleti kullanırken Deli Emin diye bağırdılar. Ben de kendimi kaptırdım ve deli zannettim kendimi. Deli Emin repliklerini kullanan çok oldu. Gevaş gerçekten kültürü ve doğasıyla ön planda olan bir yer oldu. Gözlükleri takınca dünya daha renkli görünüyor demek ki deliler daha renkli görünüyor” dedi.

“KARDEŞLİK İÇİN SÜRECEĞİZ”
Tura katılan 20 yaşındaki Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mimarlık bölümü öğrencisi Recep Demirağ, “Bisiklet etkinliğini ilk duyduğumda biraz şaşırdım ama Van Gevaş’ta Vizontele’nin de anlamı büyüktü. Her ikisinin de ortak yönlerinin burada birleşmesi etkinliği anlamlı kılıyor” dedi.

Bölge Hastanesinde Ergoterapist olarak görev yapan Ece Banu Şen de, “Kardeşlik için süreceğiz inşallah. Havaların da güzelleşmesiyle birlikte doğa sporlarının önem kazandığı süreçte etkinliğin düzenlenmesi çok hoş. Bisiklet benim için hem spor hem de ulaşım açısından doğayı kirletmiyor” diye konuştu.

Etkinlik çerçevesinde Gevaş Belediyesinden 110, Kaymakamlıktan 20 ve Milli Eğitim Müdürlüğünden 10 bisiklet dağıtıldı. Dağıtılan bisikletlerin 50’si hediye edildi. 8 km’den oluşan parkurun ilk 4 km’si Pınarbaşı mahallesi Rez mevkisinde start aldı. Parkurun ikinci 4 km’lik etabı ise Büyük Park’ta son buldu. Gevaş'ın tarihi ve turistik değerlerinin tanıtımı için yapılan etkinlikte Yüzüncü Yıl Üniversitesi Konservatuvar bölümü öğrencileri tarafından mini konser verildi. Etkinlik katılımcıların halay çekmesiyle sona erdi. 

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2016, 12:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0