banner102

Başhekim yaralılar ile ilgili son durumu açıkladı

Ankara Numune Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurullah Zengin, Ankara Tren Garı Kavşağı’nda düzenlenen Barış Mitingi’nde meydana gelen patlamanın ardından Numune Hastanesine getirilen yaralılar ile ilgili son gelişmeleri açıkladı.

Başhekim yaralılar ile ilgili son durumu açıkladı
 Ankara Numune Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurullah Zengin, Ankara Tren Garı'nda meydana gelen patlamanın ardından 121 kişiyi kabul ettiklerini belirterek, “Şuanda hastanemizde 27 hasta yatıyor bunların 12 ‘si yoğun bakımda ve 7 hastamızda hayatı tehlike hala devam ediyor” dedi.

Ankara Numune Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurullah Zengin, Ankara Tren Garı Kavşağı’nda düzenlenen Barış Mitingi’nde meydana gelen patlamanın ardından Numune Hastanesine getirilen yaralılar ile ilgili son gelişmeleri açıkladı. Patlamanın olduğu gün hastaneye 121 kişiyi kabul ettiklerini ifade eden Zengin, “121 kişiyi olayın olmasını takiben 10,04’den sonra ki iki saatte kabul ettik tamamını. Şuanda hastanemizde 27 hasta yatıyor bunların 12 ‘si yoğun bakımda ve 7 hastamızda hayatı tehlike hala devam ediyor. Sağlık çalışanı olarak çok güç anlar yaşadık. Saniyelerin önemli olduğu faydalı olabilmemiz için hastalara” diye konuştu.

“KAN BANKAMIZ KİLİTLENME NOKTASINA GELMİŞTİ”
Numune Hastanesi olarak patlamanın olduğu gün kan ihtiyaçlarının olmadığını kaydeden Zengin, “Görüntülerden izledik, üzerinde sağlık çalışanı izlenimi veren hatta hastanemiz personeli izlenimi veren kişiler kan ihtiyacı olduğunu belirten anonslar yaptılar. Buna ilaveten Tabipler Birliği’nin de sağlık çalışanlarına çekmiş olduğu mesajlar oldu. Bu mesajlar sanki hastanelerde kan ihtiyacı varmış izlenimi uyandırdılar. Yüzlerce insan bizim hastanemize ve kan bankamıza yığıldı. Biz bir yandan bu hastalara hizmet verme noktasındayken bir yandan da bu müracaatları karşılama noktasında kaldık. Biz o gün 100 gönüllüden yaklaşık kan aldık ama 300 kişinin de isimlerini ve telefonlarını alarak gerekirse, biz sizi çağırırız diyerek ayrılmalarını istedik. Kan bankamız kilitlenme noktasına gelmişti. Rakamları inceledik biz 243 ünite kan stoku ile girmişiz 199 ünite iki gün kan kullanılmış. 380 kan stoku ile Pazartesi’ye girdik. Hastaları yönetme kadar biz kan bankasının da yaşadığımız olayları yönetme noktasında bir zorluk çektik” ifadelerini kullandı.

“NEREDEYSE YÜRÜMENİN ZOR OLDUĞU BİR KALABALIK, HASTALARIN YAŞADIĞI IZDIRAP, YAKINLARININ TAŞIDIĞI ENDİŞE BİR PANİK HALİ”
Patlamanın ardından Acil Servis’te yaşananları anlatan Zengin, “Acil Servisimiz geniş bir mekan 700 metrekareyi bulan bir alan. Neredeyse yürümenin zor olduğu bir kalabalık, hastaların yaşadığı ızdırap, yakınlarının taşıdığı endişe bir panik hali. Herhalde can pazarı dedikleri buymuş. Pek çok aklımızda kalan iz var. Genç bir meslektaşımız sedye üzerinde ilk anda özellikle birkaç vakayı kaybedince hocam bu hastayı da kaybettik deyip sedyeyle bir kenara çekip hemen bir başka hastanın peşinde koşan meslektaşımızın görüntüsü gerçekten çok etkileyiciydi. Genç bir kız, annesiyle seyahatten geliyor yürürken bu olaya maruz kalıyor. Kendisi yoğun bakımda annesi kaybedilmiş onu hali bütün çalışanlarımızı etkiledi” şeklinde konuştu.
Sağlık Bakanlığı’nın talimatıyla yaralı hastalara psikolojik destek sağlanacağını kaydeden Zengin, “Bu nokta da bizler elimizden geleni yapıyoruz. Hasta ve yakınlarına psikolojik destek sağlamak bakanlığımızın talimatı, bu konuda ilgili arkadaşlarımız ile çalışıyoruz bu da işimizin önemli bir parçası şüphesiz”
Öte yandan hastane önünde yaralı yakınlarının bekleyişi sürüyor. Hastane bahçesinde bekleyen yaralı yakınlarına da çay ve yemek servisi de yapılıyor.  

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2015, 20:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0