banner102

Başbakan Erdoğan'dan dinlemelere sert tepki

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanlığı ile ilgili dinlemelere sert tepki göstererek, bunları yapanların ahlaksız ve namussuz olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan'dan dinlemelere sert tepki

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Ahlak dışı siyaseti gördünüz ama siz eğilmeden, dimdik Türkiye’nin, milletin yanında, kardeşliğin yanında durdunuz” dedi.
Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda partisi tarafından düzenlenen mitinge katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kısılan sesine rağmen Diyarbakırlılara hitap etti. Başbakan Erdoğan yoğun miting temposundan dolayı kısılan sesi nedeniyle Diyarbakırlılardan özür dileyerek konuşmasına başladı. Diyarbakır’ı ve ilçelerini selamlayan Erdoğan, "Diyarbakır’da kabirleri türbeleri olan mübarek insanlara buradan selam gönderiyorum. Sana sonsuz şükranlarımı gönderiyorum Diyarbakır, sen bir başkasın. Bugün bir başka coşku, heyecan var Diyarbakır’da. Demokrasiye sahip çıktığınız için, milli iradeye sahip çıktığınız için size teşekkür ediyorum. Türkiye’de oynanan oyunlara müsaade etmediğiniz için size teşekkür ediyorum. Bu can bu tende oldukça durmak yok yola devam. 30 Mart seçimleri Türkiye, millet, demokrasi en çok da Diyarbakır için çok önemlidir. Kardeşlerim benim Türk, Kürt, Zaza, Arap kardeşim, Türkiye’nin zor süreçlerinde her zaman hakkın, haklının yanında durdunuz. Bu son süreçte de sizler destek verdiniz. Ahlak dışı siyaseti gördünüz ama siz eğilmeden, dimdik Türkiye’nin, milletin yanında, kardeşliğin yanında durdunuz. 17 Aralık darbe girişimleri yaşadınız, 25 Aralık’ı yaşadınız, bunlar kardeşliğimize, birliğimize yönelik saldırılardır, ama siz direndiniz. Kardeşlerim hakkın yanında durdunuz, büyük Türkiye’nin yanında durduğunuz için size teşekkür ediyorum. Mekke, Medine, Kudüs, Şam’dan sonra İslam topraklarının 5. Harem-i Şerifi’ne yakışan işte budur" dedi.

“AĞLAMA DİYARBAKIR”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında Kürtçe ağlama anlamına gelen ‘Megri’ kelimesini kullanarak, ‘Megri Diyarbakır’ dedi. Erdoğan, “16 Kasım’da Diyarbakır’da tarihi bir gün yaşadık. Mesut Barzani ile birlikte 38 yıl vatanından uzak yaşayan Şivan Perver ilk kez toprağına döndü. İbrahim Tatlıses geldi. Ne dediler, ‘Megri megri’ ağlama, ağlama Diyarbakır dediler. Ama Diyarbakır o gün yine ağladı, sevinçten, umuttan ağladı. O gün Diyarbakır yıllardır aradığı kardeşliği gördüğü için ağladı. O gün Diyarbakır ile birlikte Antalya, Ankara, Erzurum, İzmir, Elazığ, Trabzon ağladı, sevinç gözyaşları döktü” diye konuştu.

“BARIŞ DEMEKLE BARIŞ GELMİYOR”
Konuşmasında BDP’ye yüklenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bunların sadece dillerinde barış olduğunu söyledi. Erdoğan, “Bunlar ikide bir çıkıyor biz Kürtlerin temsilcisiyiz diyorlar. Hadi oradan siz Kürtleri nasıl seviyorsunuz? Biz Kürtleri de, Türkleri de, diğer etnik kökenleri de seviyoruz. Biz size aşığız aşık. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Diyarbakır BDP zihniyeti ile değişmez, barış demekle barış gelmiyor. Lafta peynir gemisi yürümez. Barışın gereği silahların bırakılmasıdır. Hala bırakmadılar. Arkalarında dağ olmazsa zaten yoklar. Onun için diyorum ki korkuyu korkutun. Yıllardır burada BDP belediyesi var Allah aşkına söyleyin yıllardır size ne hizmet verdiler? Allah aşkına siz oyunuzu hizmete mi vereceksiniz yoksa ideolojiye mi vereceksiniz? BDP siyasi Kürtçülük yapıyor, MHP siyasi Türkçülük yapıyor, CHP’nin neye hizmet ettiği bile belli değil. CHP, MHP, BDP belediyecilikten anlamaz. Diyarbakır’da belediyecilik hizmetlerini görüyorsunuz. İstanbul çöp dağları ile kaplıydı, susuzluk vardı, hava kirliliği vardı. Hepsini giderdik. BDP’nin derdi başka bunların ağzındaki barışa bakmayın, barışla alakası yok, demokrasi demelerine bakmayın, demokrasiyle alakası yok. İşleri güçleri 14 16 yaşındaki çocukları dağlara götürmek, nasıl bir demokrasi bu, bizim dağlarla ne işimiz var” şeklinde konuştu.

TEK VATAN, TEK BAYRAK, TEK DEVLET VE TEK MİLLET VURGUSU
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında, tek vatan, tek millet, tek devlet ve tek bayrak vurgusu yaptı. Erdoğan, “AK Parti 77 milyonun partisidir. Ben Türk'ü Türk olduğu, Kürt'ü Kürt olduğu, Zaza'yı Zaza olduğu, Arap'ı Arap olduğu, Laz'ı, Roman'ı, etnik kökeninden dolayı sevmiyorum. Beni yaratan Allah onları da yarattığı için seviyorum. Farkımız bu, onun için tek millet diyoruz. Tek bayrak diyoruz. Tek vatan diyoruz. Tek devlet diyoruz” ifadelerini kullandı.

“KARDEŞLİK SİYASETİ YAPIYORUZ”
Türkiye Cumhuriyeti’nde hiçbir başbakanın Kürt vatandaşına 'kardeşim' demediğini belirten Başbakan Erdoğan, AK Parti’nin kardeşlik siyaseti yaptığını söyledi. Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti’nde hangi başbakan Kürt vatandaşına, 'Kürt kardeşim' dedi, benden başka yok. Kardeşlerim biz kardeşlik hizmet siyaseti yapıyoruz. Ret, inkar, asimilasyon politikalarını ayaklarının altına alan biziz. TRT bünyesinde TRT Şeş’i biz kurduk. Kürtçe öğrenmenin yollarını açtık eğitimin önünü açtık. Mehmet Galip Ensarioğlu kardeşimizi Diyarbakır için feda etmeye hazırlandık. Olsun Diyarbakır için olsun dedik ki Diyarbakır hizmet görsün. Diyarbakır’ı ayağa kaldırmamız lazım. İşte bunun için bu seçim çok önemli" dedi.

“BUNLARIN YAPTIĞI AHLAKSIZLIK, NAMUSSUZLUKTUR”
Diyarbakır mitinginde cemaate de yüklenen Başbakan Erdoğan, Dışişleri Bakanlığı’nın dinlenmesine sert tepki gösterdi. Başbakan Erdoğan, “Size ablalar ağabeyler geliyor mu, geliyorsa ne yapıyorsunuz, kovuyor musunuz? Bizim ablalarımız burada meydanda. Kapı kapı dolaşacağız. Pensilvanya cehalet içinde. Bugün Youtube’ye yine bir şey düşürdüler. Dışişleri Bakanlığı’na ulusal güvenliğimizle ilgili Suriye’de Süleyman Şah Türbesi ile ilgili bir görüşme yapılıyor. Suriye ile yapılan bu görüşmenin ses kaydını Youtube’ye düşürdüler. Bu ahlaksızlık, namussuzluktur. Bunların inine gireceğiz inine. Şu hale bak, bu kadar önemli bir görüşmeyi ortam dinlemesi yaparak sen kime servis ediyorsun. Bunların okullarında ne kadar okuyan çocuklarınız varsa alın. Biz size Milli Eğitim Bakanlığı olarak ücretsiz takviye kursları vereceğiz. Bunlara güvenmeyin. Bunların okullarından çocuklarınızı alın. Bize okullarımız yeter” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2014, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0