banner102

Başbakan Erdoğan: 'Yıllarca dine saldıran CHP’ye çalışıyorlar'

İstanbul’daki ilçe mitinglerine Kartal’la başlayan Başbakan Erdoğan, Gülen cemaatini eleştirerek açıklamalarda bulundu.

Başbakan Erdoğan: 'Yıllarca dine saldıran CHP’ye çalışıyorlar'

Gülen cemaatini eleştiren Başbakan Erdoğan, "Bunlar yıllarca bu ülkede dine, diyanete, her şeye saldıran CHP’ye şu anda oy istiyorlar. Bu ne çelişkidir? Sorarsanız siyasetle alakası yokmuş. Bunların hepsi birbiri ile ittifak yapabilirler ama AK Parti’nin tek ittifakı halk ve Hak" dedi.

Ses tellerinde yaşadığı sorun sebebiyle dün istirahat eden Başbakan Erdoğan, İstanbul’daki ilçe mitinglerine Kartal’la başladı. Kartal Meydanı’nda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Kadir Topbaş ve AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Temurhan Yıldız ile birlikte halkı selamlayan Erdoğan, yarınki seçimlerde destek istedi. Başbakan Erdoğan’ın sesindeki rahatsızlığında da büyük ölçüde iyileştiği görüldü.

"CHP’NİN HİZMET DERDİ YOK"

Kartal’ı CHP zihniyetine bırakmayacaklarını söyleyen Erdoğan, “5 yıldır buradalar ne yaptılar. ‘Kartal’a CHP şunu yaptı’ deyin. Bunlarda ideoloji siyaseti var millete hizmet derdi yok. Bunlar hakaret ederler. Yalan söylerler. Bunların başka bir özelliği yok. Yapılanlar ortada. Merkezi yönetimle Kartal’a hizmetleri getirdik mi. Metro, yüksek hızlı tren buralara geldi mi. Toplu konuta varıncaya kadar, sahil düzenlemelerine varıncaya kadar her şeyi ile AK belediyecilik Kartal’a geldi mi. Bizim yaptıklarımız üzerine ne koydular. Bütün sahile bakın biz ne yaptıysak orada kaldılar. Bunların yaptığı bir şey yok” diye konuştu.

"TAPU DAĞITACAK MAKAM VARSA BİZİZ"

CHP’li Kartal Belediyesi’nin vatandaşlara tapu vaadinde bulunduğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan, “Sen kimsin ya. Senin tapu dağıtma hakkın var mı ya. Bunlar daha görevinin bilincinde değil. Tapu dağıtacak makam varsa biziz biz, senin böyle yetkin yok. ‘Söz veriyorum’ diyor. Bunların hayatı yalan. Bunlar ne hukuk tanırlar, ne kural tanırlar. Olmayan hakları kendindeymiş gibi bedava millete verirler. Ne olacak başındaki Kılıçdaroğlu atıyor tutuyor. ‘Mazotu şuraya indireceğiz’ diyor. Mecliste cari açıktan bahsedeceksin buraya gelip ‘mazotu indiriyorum’ diyeceksin. Senin ülkende mi mazot çıkıyor. İthal ediyorsun. Cari açık bundan kaynaklanıyor zaten. Bu yalanıcı, bu takiyeci, bu müfterilere gelin yarın sandıkta güzel bir ders verelim. Biz size hizmetle güç buluyoruz. Size inanarak bu yoldayız. Yarın bu sandıklardan ak parti güçlü şekilde çıkacak” şeklinde konuştu.

Kartal’da AK Parti’nin yaptıklarını tek tek anlatan Başbakan Erdoğan, kalabalığı dolduran vatandaşlara, “Söylediklerim yalansa bize oy vermeyin. Gidin CHP’ye oy verin. Doğruysa gelin kaldığımız yerden devam edelim” çağrısında bulundu.

KONYA VE KAYSERİ’DEKİ COŞKU

Sesindeki sıkıntı nedeniyle Konya ve Kayseri mitinglerine katılamadığını anlatan Başbakan Erdoğan, “Konya’da Davutoğlu kardeşim 200 bin kişiye hitap etti. Kayseri’de de Taner Yıldız 150 bin kişiye hitap etti. Konya Kayseri şimdi birbiriyle yarışıyor ben de diyorum ki Kartal kimle yarışıyor. Yarın bizi mahcup etmemeye var mısın” ifadelerini kullandı.

"SMS ATIYORLAR"

Konuşmasında Fethullah Gülen cemaatini de eleştiren Başbakan Erdoğan şunları söyledi;

“Birilerin dolaşıyor sokaklarda. Malum haşhaşiler, ablalar kapılarınızı çalıyor. Çaldılar mı kapılarınızı, gereğini söylediniz mi. Bizim ablalarımız burada. Bizim ablalarımız rahmetle konuşuyor, merhametle konuşuyor. Bizim ablalarımız iftira ile değil, asla gazapla değil, yalanla değil yaptığımız hizmetleri anlatarak konuşuyor. Ama onlar bizlere iftira atıyorlar. Sevgili peygamberimizi miraçtan indirip kamyonete bindiren ve adı da güya hoca olan kişilerin arkasından mı gideceğiz. Bunlar yıllarca bu ülkede dine, diyanete, her şeye saldıran CHP’ye şu anda oy istiyorlar. Bu ne çelişkidir. Bakıyorsunuz kendisine okyanus ötesi diyen Bahçeli’ye oy istiyorlar. Şimdi SMS atıyorlar ‘hangi ilde kimi destekleyeceğiz’ diye. Sorarsanız siyasetle alakası yokmuş. Bunların hepsi birbiri ile ittifak yapabilirler ama AK Parti’nin tek ittifakı halk ve Hak. Bizim ittifakımız bu”

YENİ MİTİNG ALANINDA 3 MİLYON HEDEFİ

Başbakan Erdoğan, Yenikapı’daki AK Parti mitinginde 2 milyon insanın buluştuğunu belirterek, Maltepe’de yeni yapılan miting alanında ise 3 milyon kişi ile miting yapacaklarını kaydetti.

Erdoğan konuşmasının sonunda vatandaşlardan sandığa sahip çıkmasını isteyerek, “Haşhaşilerin sandıkta yolsuzluk yapmasına izin vermiyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2014, 13:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0