banner102

Başbakan Davutoğlu: Onu görünce 'vay nasipsiz' dedim

Başbakan Ahmet Davutoğlu tüzük fırlatan CHP'li Altay ile ilgili olarak, onu gördüğüm anda bir kitap aşığı olarak 'vay nasipsiz' dediğini söyledi.

Başbakan Davutoğlu: Onu görünce 'vay nasipsiz' dedim
 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemininden önce Meclis Başkanı Cemil Çiçek’e tüzük fırlatan CHP’li Engin Altay ile ilgili olarak, onu gördüğüm anda bir kitap aşığı olarak 'vay nasipsiz' dediğini söyledi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'e demokrasi mücadelesinde gösterdiği çabalar için teşekkür ediyoruz. 12. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a da, halk desteğiyle gelen ilk cumhurbaşkanına tüm desteğimizi vereceğimizi tekrarlıyoruz" dedi. 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Meclis'te ilk grup toplantısını gerçekleştirdi ve parti grubuna hitap etti. Partililer tarafından "Türkiye seninle gurur duyuyor", "AK Gençlik yorulmaz, hocasını bırakmaz", "Türkiye'nin gururu, mazlumların umudu", "Reisin emanetisin sen Davutoğlu", "Hocaların hocası Davutoğlu" sloganları ile karşılanan Davutoğlu, partililere hitaben yaptığı konuşmada, "1. Olağanüstü Kongremiz sonrası ilk grup toplantımızı hayırlara vesile olması dileğiyle açıyoruz" dedi.

Her yeni başlangıcın heyecan verici olduğun dile getiren Davutoğlu, AK Parti Grubu'nun 731 üyesinin son 12 yıl içinde çok çetin mücadelelerden ve büyük ahlak sınavlardan geçtiğini belirtti. Davutoğlu, AK Parti'nin hem iç barışın hem bölgesel hem de uluslararası barışın teminatı olduğunu vurgulayarak, "İç barışın teminatıdır, çünkü 30 yıldır süren kardeşlik kavgasına son verme iradesinin mührünü AK Parti vurmuştur" diye konuştu.
"Biz İstiklal bilincini tekrar ihya etmek için yola çıkmış bir kadroyuz" diyen Davutoğlu, şunları kaydetti:
"AK Parti grubunun şimdi olduğu gibi bundan sonra da dimdik ayakta durması lazım. Heyecanını kaybetmeden, tarihten aldığı mirasla ilgili olarak hiçbir tereddüt taşımadan geleceğe yürümemiz lazım. Aslında son 10 gün içinde yaşadıklarımız AK Parti hareketinin ne kadar sağlam temellerde hareket ettiğini gösterdi, bundan sonra da gösterecek. Eminim ileride siyaset bilimciler şu 10-15 gün içinde yaşananları analiz ettiklerinde, ileride kanaat önderleri bugünlere baktıklarında daha sonra bu sıralarda oturacak olan milletvekilleri Millet Meclis'inde bu günleri tefekkür ettiklerinde AK Parti kadrolarının sergilemiş olduğu tutumu 'örnek tutum' olarak tarihe geçeceklerdir. Düşünün 15 gün içinde iki büyük değişim yaşandı. Cumhurbaşkanlığı devir teslimi yaşandı ve AK Parti içinde genel başkan devir teslimi oldu. En ufak bir sarsıntı olmadan, en ufak bir gönül kırıklığı olmadan, en ufak bir tereddüt yaşanmadan bu süreç eğer aşılabilmişse bunda Sayın Cumhurbaşkanımızın ve bütün kadrolarımızı büyük katkısı vardır."

"İlahi iradeyi tecelli ettirecek duaları eden millet bizden yanadır" diyen Davutoğlu, 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı'nın halkın oylarıyla doğrudan belirlendiğini belirtti. Davutoğlu, "Bir takım oyunlar, komplolar, kumpaslar, değişik cendereler içinden geçerek bu büyük başarıya milletimiz imza attı. İlk defa tarihi anlamda bu seçim doğrudan yapılırken bir başka bir ilk daha yaşandı. İlk defa aynı kadro iki cumhurbaşkanı birbirlerine bu yüce makamı büyük bir onurla ve uluslararası anlamda çok büyük bir katılımla bu devir teslimi gerçekleştirdiler. Daha önce hiçbir cumhurbaşkanlığı devir teslimi aynı çizgiden iki cumhurbaşkanı arasından yapılmadı. Atatürk ile İnönü CHP'dendi ama Atatürk vefat ettikten sonra birçok çalkantıdan sonra İnönü cumhurbaşkanı oldu. İlk defa Çankaya Köşkü onurla bir cumhurbaşkanının diğer cumhurbaşkanına bu yüce bayrağı temsil etmesine şahitlik etti" ifadelerini kullandı.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e demokrasi mücadelesinde gösterdiği çabalar için teşekkür eden Davutoğlu, "12. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a da tüm desteğimizi vereceğimizi tekrarlıyoruz" dedi. Bu sırada salonda partililerin "Adana seninle gurur duyuyor" sloganları yükseldi. Davutoğlu sloganlara, "Adana A harfi ve 01 plakası olduğu için oradan başlayarak bütün Türkiye ile gurur duyuyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini değerlendiren Davutoğlu, "Eğer AK Parti kadroları kaya gibi sağlam durmasaydı, bugün bu neticeyi alamazdık. Onların hepsine minnettarız. E-muhtıralarla, doğrudan dolaylı tehditler yapıldı hatta bizim aramızdan da bazıları bunlara uyarak safları terk ettiler. Ama AK Parti, kadronun miğferi, omurgası olarak dimdik durdu. Ve herkes şunu bilsin ki bundan sonra da neyle karşılaşırsak karşılaşalım bu dik duruşumuz değişmeyecek. Türkiye'nin milli iradesini tahakküm altına alacak ortam bulamayacaklar" diye konuştu.

Türkiye'de ilk defa iktidar partisi içerisinde genel başkanlık seçiminin hiçbir tartışma, çatışma ve fraksiyon mücadelesi yaşanmadan yapıldığına dikkat çeken Davutoğlu, "Daha önce Sayın Özal'ın cumhurbaşkanı olduğu dönemde yaşanan tartışmalar hatırlayınız. Sayın Demirel'in cumhurbaşkanlığı döneminde yaşananları biz de aksine tam bir birlik ve beraberlik içerisinde tamamlandı. Ve bu sürecin her birisi kendi doğası içinde tamamlandı. Hiçbir olağanüstülük olmadan, kongremizin adı olağanüstü kongreydi; katılımı, oradaki atmosfer hatta sıcağı bile, terlemesi bile ziyadesiyle olağanüstüydü" değerlendirmesinde bulundu. 

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2014, 16:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0