BALKANTÜRKSİAD Yönetiminden BUSİAD’a ziyaret

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, BUSİAD’da gerçekleştirilen genel kurul sonrası görevi devralan Ergun Hadi Türkay başkanlığındaki yeni yönetime nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette iki dernek arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi ve kentteki tüm SİAD’ların fikir birliği içinde Bursa adına ortak proje ve çalışma yapması gerektiği üzerinde duruldu.

BALKANTÜRKSİAD Yönetiminden BUSİAD’a ziyaret
banner98
 BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyarete BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. Ziyarette konuşan BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan, BUSİAD’ın yeni döneminde görevi devralan Başkan Ergun Hadi Türkay ve yeni yönetim kurulu üyelerine başarılar diledi. BALKANTÜRKSİAD’ın faaliyetleri ve çalışmaları hakkında bilgi veren Tunakan, üye sayılarının 420’yi geçtiğini ve üyelerinin ağırlıklı olarak Balkan ülkeleri kökenli iş adamlarından oluştuğunu belirtti. Üyelerinden aldıkları güçle çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Tunakan yakın zamanda yeni idari binalarını hayata geçirdiklerini ifade ederek, yeni yerlerinde öncelikle üyelerine sonrasında da topluma faydalı çalışmalar gerçekleştirmeye devam edeceklerini kaydetti. Tunakan, Balkan coğrafyası ile sıkı bağlara sahip olduklarına ve bu ülkelerle olan temasları yoğun bir şekilde sürdürdüklerine değinerek, “Balkan coğrafyasında bir Balkan Türk Ticaret Merkezi kurmak adına geçtiğimiz günlerde bir protokol imzaladık. Bu vesile ile Balkan ülkeleriyle Bursa arasındaki ticari ve kültürel ilişkileri güçlendirmeyi hedefliyoruz. Balkan Türk Ticaret Merkezi projesi, yeni iş birliklerinin oluşmasına ve dış ticaret hacminin gelişmesine önemli katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

 

“Bursa, ortak hedef olmalı”

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, BALKANTÜRKSİAD’ın Balkan coğrafyasında hayata geçirmeyi planladığı projelerden dolayı Başkan Berat Tunakan’a teşekkür etti. Sivil toplum örgütlerinin gönüllülük esası ile yol aldıklarını hatırlatan Türkay, son dönemde Bursa’da SİAD sayısının oldukça arttığına, kent adına ortak bir hedef belirleyerek hep birlikte bu hedef doğrultusunda yol almanın Bursa’ya önemli katkı sağlayacağına işaret etti. Türkay, fikir birliği içinde olarak Bursa adına gerekli ne ise onun planlanması ve hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizerek, Bursa’nın daha yaşanır bir kent haline gelmesinin, ortak çaba olması gerektiğini sözlerine ekledi. BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan da BUSİAD’ı son derece önemsediklerini ve 40 yılı bulan geçmişinde BUSİAD’ın kent adına önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini ifade ederek, her türlü iş birliğine ve topluma hizmet noktasında üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduklarını belirtti. Konuşmaların ardından günün anısına karşılıklı plaket takdimi gerçekleştirildi.

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2018, 13:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0