banner101

Balıkesir’deki eylemde Mao’yu astılar

Balıkesir Ülkü Ocakları ve Kamu Sen Balıkesir İl Temsilciliği tarafından ortaklaşa gerçekleştiren eylemde Doğu Türkistan'daki Çin zulmü protesto edildi. Ali Hikmet Paşa Meydanına Çin aleyhine sloganlar atarak gelen Balıkesir Ülkü Ocakları temsili olarak Çin Diktatörü Mao'nun kuklasını darağacın astı.

Balıkesir’deki eylemde Mao’yu astılar
 Balıkesir Ülkü Ocakları Başkanı Kürşat Can Ateş yaptığı açıklamada "Güneşin doğduğu ata toprağımız Doğu Türkistan kan ağlamakta. Kızıl komünist Çin'in insanlık dışı muamelelerine maruz kalan soydaşlarımız acı çekerken hür dünya her zaman ki gibi üç maymunu oynamaktadır. Asırlar öncesinin intikamımı almaya çalışan Çin'e yeni bir set diktirmek Türkler için içten bile değildir. Mübarek Ramazan ayında Uygur'daki Müslüman Türklere uygulanan milli ve manevi baskıların hatti hesabı belli değildir. Adeta kuduzlaşan bir köpek gibi hareket eden Çin yönetimi Müslüman Uygur Türklerine mübarek Ramazan ayında oruç tutmayı yasaklayıp, bu yasağa uymayanları en ağır şekilde cezalandırmaktadır. Kadın, çocuk yaşlı demeden ve her hangi bir sebep gözetmeksizin en ağır işkencelere maruz bırakılan Müslüman Uygur Türklerini görmezden gelmek hem vicdani, hem milli hemde insani bir ihanettir. Bugün Filistin için ağlayanlar, Suriye için göz yaşı dökenler her ne hikmetse söz konusu Müslüman Türk olunca seslerini dahi çıkartamamaktadırlar. Barış elçileri, insan hakları koruyucuları , sözde hür dünya savunucuları söz konusu Doğu Türkistan olunca adeta süt dökmüş kediye dönmektedirler.Doğu Türkistan hem din hemde kan kardeşimizdir. Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur. Balıkesir Ülkü Ocakları olarak buradan şunu açıkça ilan ediyoruz. Çin mallarını kullanarak Uygur kardeşlerimize darbe vurmayalım. Kırk kişiyle Çin sarayını basan Kürşat'ın torunları olarak elbet bir gün bu zulüm son bulacaktır. Allah Türk'ü korusun ve yüceltsin"dedi.

Kamusen İl Temsilcisi Yılmaz Kuran ise "Ramazan ayında, Doğu Türkistan'da bir millet kan ağlarken bütün dünya yine kör sağır ve dilsiz olarak bu alçakça zulmü seyretmektedir. Çin devleti yıllardır işgal ettiği Doğu Türkistan'da sistematik katliamlar gerçekleştirmektedir.Doğu Türkistan'da evlerinden, yurtlarından edilmiş yüz binlerce kardeşimiz katledilirken hiç kimsenin bu katliamlar karşısında gözlerini kapatmaya hakkı yoktur.Batı 150 yıldır Türkistan'ın feryadını duymazdan geldi. Nedense işine her gelen olayda ayağa kalkan batı, konu Müslüman ve Türk olunca kör, sağır, dilsiz oluveriyor. Bugün Türkistan kan ağlıyor. Ata yurdumuzda bizden olan ve yüz yıllardır işgallere direnen, soykırımlara dayanan İslam'ın Türklüğün sancağını güneşin doğduğu en uzak noktada dalgalandıran Doğu Türkistan'lı kardeşlerimizi ilgisizliğin girdaplarında, cellatlara teslim eden anlayışı şiddetle protesto ediyoruz"şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2015, 05:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0