banner101

Bakan Zeybekci’nin Selçuk Ziyareti

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İzmir’in gecekondu görüntüsünü, vizyonsuzluğunu ve gelecekle ilgili planlarının olmayışını hak etmediğini belirterek, “İzmir çekişmeden, kısır tartışmalardan kurtulmuyor” dedi.Ekonomi Bakanı Nihat...

Bakan Zeybekci’nin Selçuk Ziyareti
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İzmir’in gecekondu görüntüsünü, vizyonsuzluğunu ve gelecekle ilgili planlarının olmayışını hak etmediğini belirterek, “İzmir çekişmeden, kısır tartışmalardan kurtulmuyor” dedi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci İzmir’in Selçuk ilçesinde AK Parti İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. Selçuk’ta bulunmak çok mutlu olduğunu belirten Zeybekci, “Otoyoldan dolayı insanlar Selçuk’tan geçmez oldu ama aklımız fikrimiz Selçuk’ta. Selçuk Ege Bölgesi’nin en zengin ilçelerinden biri. Bu zenginlik hem tabiat anlamında, hem de tarihi anlamda mevcut. Fakat bugüne kadar bu zenginlik çok değerlendirilememiş. Selçuk artık yolların geçmediği değil, yolların bitmediği değil, yolların başladığı bir yer olacak” dedi.
Selçuk’ta ve İzmir’in bazı ilçelerinde iktidar olmayı başardıklarını söyleyen Bakan Zeybekci, İzmir’in merkezinde de bunu başarabileceklerini dile getirerek, “İzmir bu gecekondu görüntüsünü alt yapısızlığı, vizyonsuzluğunu, gelecekle ilgili planlarının olmayışını hak etmiyor. İzmir çekişmeden, kısır tartışmalardan kurtulmuyor” dedi.
Bakan Zeybekci, Ege’yi tek bir şehir olarak gördüklerini ve geliştirmek istediklerini, Ege’nin değerlerinin gerektiği gibi değerlendirilmediğini belirtti.
Bakan Zeybekci, 2015 seçimlerinin çok önemli olduğunu ve bu seçimlerden sonra yeni anayasayı sağlayacak bir çoğunluğa sahip olmak için çalışmaları gerektiğini dile getirdi. Bakan Zeybekci’ye dekoratif bir şişede Zeytinyağı hediye edilmesinin ardından parti binasındaki ziyaret son buldu.
SELÇUK İÇİN 17 PROJE BAKANLAR KURULUNDA
Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Ak Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen, parti ilçe teşkilatı ve beraberindekiler ile birlikte Selçuk Esnafını selamlayarak Selçuk Belediyesi’ne geçen Bakan Zeybekci’ye Başkan Selçuk için çok önemli olan 17 projeyle ilgili bir dosya sundu, projelere merkezi yönetim desteği istendi.
Başkan Bakıcı ayrıca burada yaptığı konuşmada bir kez daha birliktelik vurgusu yaparak, “Selçuk her konuda bolluk yaşayacak. İlçede Refah düzeyi ve istihdam artacak. Bunu hep birlikte çalışarak yapacağız. Selçuk’a 15 yıldır ideolojik bir gömlek giydirildi. İşte biz bu ayrışmayı ortadan kaldırıp en büyük projemiz dediğimiz kardeşlik projemizi gerçekleştireceğiz. Beş yıl sonra Selçuk’a baktığımızda Selçuk’ta bir değişim yaşandığını göreceğiz. Bunu merkezi yönetim ve yerel yönetimle yapacağız” dedi.
2015 bütçesinde bu projeler için ilgili bakanlıkların bütçelerinden pay ayrılmasını isteyen Başkan Bakıcı’ya Bakan Zeybekci’den destek sözü geldi. Bakan Zeybekci, Pazartesi günü Bakanlar Kurulunda Bakıcı’nın ilettiği dosyayı ilgili bakanlara sunacağının altını çizdi. Bakan Zeybekci, “Siyasette millete hizmet etmenin en güzel makamlarından bir tanesi belediye başkanlığıdır. Ben de başkanımın söylediği gibi belediye başkanlığımda her kesimi büyük bir şemsiyenin altında toplamaya çalıştık. Başkanım da gördüm ki, bunu yapmaya çalışıyor. Yerel yönetimlerde hizmet etmek mazeret yeri değildir. Biz bu milleti idare etmeye değil, millete hizmet etmeye geldik. Yerel yönetimlerde Türkiye büyük bir aşama kaydetti. En büyük avantajımız belediye başkanlığından gelen bir cumhurbaşkanımız olmasıdır. Biz Selçuk’un kıymetini biliyoruz. Belediye başkanımız Selçuk için bir şanstır” ifadesini kullandı.
Ziyaretin sonunda Başkan Bakıcı tarafından Bakan Zeybekci’ye Artemis Heykelciği ve çiçek sunuldu.
Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2014, 09:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0