banner102

Bakan İpek'ten Fethullah Gülen ve Zekeriya Öz açıklaması

Adalet Bakanı Kenan İpek, Fethullah Gülen ve Zekeriya Öz ile ilgili bir soruya yanıt verdi.

Bakan İpek'ten Fethullah Gülen ve Zekeriya Öz açıklaması
 Adalet Bakanı Kenan İpek, Koza grubuna yapılan operasyona ilişkin olarak, "Hiçbir meslek mensubunun suç işleme özgürlüğü yoktur. Bu bizim içinde geçerli, medya mensupları içinde geçerli. Eğer bir suç varsa, gereği yapılacak" dedi.

TBMM'de düzenlenen adli yıl açılış resepsiyonuna katılan Adalet Bakanı Kenan İpek, gazetecilerin gündemle ilgili sorularını cevapladı. Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit’in Yüce Divan görevinin Anayasa Mahkemesi'nden alınıp Yargıtay'a verilmesini önermesine yönelik olarak İpek, "Başkanımız kendi görüşünü ifade etti. Bu bir anayasa konusu. Anayasa ile ilgili çalışmalar yapıldığında bu konular tartışılabilir" ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin, hakim ve savcılar seçiminin tartışılması gerektiğiyle ilgili sorusu üzerine İpek, "Bir sonraki HSYK seçimlerinin farklı bir metotla yapılması gerektiğini düşünüyorum. 2014 yılında yapılan HSYK seçiminde sıkıntıyla yaşandı. Farklı bir yöntem uygulanabilir" şeklinde konuştu.

Bakanlık'ta 18 komisyonun farklı konularda iyileştirmeler yapmak için çalıştığını ifade eden İpek, "Bölge Adliye Mahkemeleri ile ilgili çalışmaların tamamını bitirdik. 1Ocak 2016 tarihinde 15 adli yargı, 8 idari yargı ile ilgili faaliyete geçmiş olacağız" diye konuştu.

Koza Holding'e yapılan operasyona ilişkin olarak Bakan İpek, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızın yürüttüğü bir çalışma. Zamanı gelince Başsavcılığımız bu konuda açıklama yapılacak. Hazırlık soruşturmasıdır, gizlidir" dedi.

“Medya özgürlüğü anlamında ne düşünüyorsunuz?” sorusu üzerine Bakan İpek, "Hiçbir meslek mensubunun suç işleme özgürlüğü yoktur. Bu bizim içinde geçerli, medya mensupları içinde geçerli. Eğer bir suç varsa, gereği yapılacak" diye konuştu.

Zekeriya Öz ve diğer savcılarda ilgili soru üzerine İpek, "Almanya'da olduğuna dair bilgi üzerine biz Almanya'dan iadesi ile ilgili belgeyi gönderdik. Evrak mahaline ulaştı, dönüş olmadı" ifadelerini kullandı.
Fethullah Gülen'i yakalama kararıyla ilgili soru üzerine Bakan İpek, "İlgili yakalama kararı Bakanlığımıza intikal etmedi. Ettikten sonra açıklama yaparız" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2015, 23:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0