banner102

Bahar Meyveleri El Yakıyor

Bahar mevsiminin habercisi olan badem çağlası, erik, çilek ve çiğdem, fiyatları ile el yakıyor.Gaziantep’te Kale Çarşısı esnaflarından Eray Aygün, bahar meyvelerine talebin yoğun olduğunu söyledi.

Bahar Meyveleri El Yakıyor
Bahar mevsiminin habercisi olan badem çağlası, erik, çilek ve çiğdem, fiyatları ile el yakıyor.
Gaziantep’te Kale Çarşısı esnaflarından Eray Aygün, bahar meyvelerine talebin yoğun olduğunu söyledi. Aygün, “Baharın geldiği bu meyvelerle belli oluyor. Bu meyvelerin tezgahta yerini alması ile belli oluyor. Çiğdem, yeni dünya, erik, çilek, badem çağlası, tut meyvesi, tezgahımızda yerini aldı. Havalar ısındıkça çeşitler yavaş yavaş yerini alıyor. Talep şu anda güzel. Elma ve portakalın son zamanları olduğu için bunlar yeni yeni başlıyor. Yeni gelen bahar meyvelerine talep daha fazla şu anda” dedi.
Köylerde kırlardan toplanan Çiğdem bitkisini de sipariş üzerine tezgahında bulunduran Aygün, “Çiğdem baharın başlangıcı demek. Bu bitkiyi talep üzerine getiriyoruz” diye konuştu.
Aygün tezgahında yer alan bahar meyvelerinden eriğin 5 lira, çileğin 5 lira, badem çağlasının 7 lira, çiğdemin tanesinin 4 lira civarında olduğunu kaydetti.
Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2014, 16:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0