banner101

Azmin zaferi

Kütahya’nın eğitimde başarılı ilçesi Simav’da sağlık sorunları yüzünden 6 yıldır okula gidemeyen ve eğitimini evde alan Osmanbey Ortaokulu son sınıf öğrencisi Nursema Cura, Simav Fen Lisesini kazandı.

Azmin zaferi
 Doktorların Bronşektazi Obiterans tanısı koyduğu ve okula gitmesini sakıncalı bulduğu Simav Osmanbey son sınıf öğrencisi Nursema, 6 yıldır eğitimi okul yerine Hisarardı Mahallesi Mustafa Kemal Bursa Sokaktaki 24 nolu evlerinde alıyor. 6 yıl boyunca solunum cihazına bağlı bir şekilde evinde eğitim alan ve TEOĞ sınavlarına da evinde giren Nursema Cura, Fen Lisesini kazanmasında en büyük etkenin öğretmenlerinin kendisine bir baba şefkatinde yaklaşması olduğunu söyledi. Annesi Şaziye Minaz’ın (35) da kendisine çok yardımcı olduğunu ifade eden Nursema Cura, bundan sonraki eğitimini Fen lisesinde arkadaşları arasında sürdüreceğini ve Genetik Mühendisi olmak istediğini bildirdi.

Nursema’ya 6 yıl boyunca evinde eğitim veren İngilizce Öğretmeni Cemal Zengin, “Nursema Cura’nın elde ettiği eğitim başarına Azmin Zaferi demek gerekiyor. Solunum cihazına bağlı 6 yıldır evinde eğitim alan Nursema öğrencimiz şimdi Fen Lisesini kazandı. Çok mutluyum” dedi.

Nursema Cura’nın Türkçe Öğretmeni Adnan Urgancı, “6 yıl boyunca Nursema’ya eğitimde arkadaşlarından geri kalmaması için evlerine severek ve isteyerek gelip gittim. Şimdi Fen Lisesini kazanması beni gururlandırdı” dedi.
Nursema Cura’nın annesi Şaziye Minaz, “6 yıl boyunca Nursema’ya eğitim vermek için evimize gelip giden Osmanbey Ortaokulunun çok kıymetli öğretmenlerine ve yönetim kadrosuna teşekkür ediyorum. Onlar Nursema’yı diğer öğrencilerden hiç ayırmadılar. Ayrıca Simav kızıma evde eğitim olanağı sunan Simav İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Şirikçi’ye de teşekkür ediyordum. Çok mutluyum. Ancak yönetmelik gereğince kızım Nursema bundan sonraki lise eğitimini ev yerine okulda alacak. Umarım sağlığı bozulmaz” şeklinde konuştu.
Simav İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Resul Çatal, “Simav’da evde eğitim alan 2 öğrencimizden birisi olan Nursema’nın başarısı bizi de çok mutlu etti. Kendisiyle gurur duyuyoruz. Fen Lisesine yerleşmesi azmin zaferidir. 6 yıl boyunca Nursema öğrencimize evine kadar gelerek eğitim veren tüm öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2014, 17:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0