banner102

Ankara’daki patlama dünya basınında

Dünya basını, Ankara’da 86 kişinin hayatını kaybetmesine ve 168 kişinin de yaralanmasına neden olan patlama haberini son dakika ile duyurdu.

Ankara’daki patlama dünya basınında
 Ankara’da tren garı yakınlarında meydana gelen patlamada şu ana kadar 86 kişinin hayatını kaybettiği, 28 ‘i ağır 186 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Dünya basını da Ankara’daki patlamayı son dakika haberi ile servis etti. İngiliz haber ajansı Reuters, Ece Toksabay ve Orhan Çoşkun tarafından hazırlanan “Türkiye’nin başkentinde çifte patlama” başlığı ile verilen haberde, genel seçimlere haftalar kala bir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın terörist saldırısı olarak nitelendirdiği bir patlama meydana geldiği kaydedildi. Haberde, cansız bedenlerin miting için hazırlanan bayraklarla taşındığı ifade edilerek, vücut parçalarının yola savrulduğu kaydetti. Haberde, Erdoğan’ın “Ankara’daki tren istasyonunu hedef alan saldırı diğer terörist saldırılar gibi birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi ve geleceğimizi hedef almıştır” açıklamasına yer verildi.

İngiliz yayın kuruluşu BBC son dakika olarak İçişleri Bakanlığının verilerine dayandırarak verdiği haberinde Ankara’daki barışçıl mitingde gerçekleşen çifte patlamada çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiğini ifade etti. Haberde, olay yerinden çekilen görüntülerde olayın meydana geldiği bölgede paniğin hakim olduğu ve insanların kanlar içinde yerde yattığı kaydedildi. Patlamanın kentin merkez tren istasyonu yakınlarında insanların miting için toplandığı alanda meydana geldiği kaydedilerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olayı kınadığı açıklaması aktarıldı.

AFP Ankara’daki barışçıl mitingdeki sivillerin hedef alındığı patlamada onlarca kişinin öldüğünü bildirdi. Bir Türk yetkilinin, olayın bir terörist bağlantısı olma ihtimali üzerinde durulduğu açıklamasının verildiği haberde, bir görgü tanığının “Şiddetli bir patlama sesi duyuldu. Sonra da daha küçük bir patlama meydana geldi. Panik vardı, istasyonun etrafında cesetler gördük” ifadeleri kaydedildi.

Associated Press, İçişleri Bakanlığının açıklamasına yer verdiği haberinde patlamanın birkaç dakika arayla meydana geldiği okuyucuya aktardı.

New York Times ise patlamanın nedeninin henüz netlik kazanmadığını kaydederek, Türk yetkililerin terörist saldırı ve intihar eylemcisi tarafından gerçekleştirildiği ihtimali üzerinde durduğunu ifade etti. 

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2015, 18:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0