Ana Kuzuları Asker Oldu

Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi, vatani görevini yerine getirmek isteyen engelli ve yaşlı bireyler için geleneksel kına gecesi düzenledi. Dev Türk bayrağı ve mehter marşı eşliğinde alana gelen asker adayları, ailelerine gurur dolu dakikalar yaşattı.

Ana Kuzuları Asker Oldu
banner98

 Bursa Kent konseyi Engelliler Meclisi, zihinsel ve fiziksel engelleri dolayısıyla yaşıtları gibi askere gidemeyen engelli bireylerin, vatani görevlerini yerine getirebilmeleri için başlatılan ‘1 günlük askerlik uygulamasından yararlanan 142 engelli genç ve yaşlılar için kına gecesi düzenledi. Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Açık Otopark alanındaki geceye, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Garnizon Komutanı Albay Mustafa Tetik, Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Bursa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, ilçe kent konseylerinin yöneticileri, askeri erkan ve engelli bireylerin aileleri katıldı.

Dev Türk bayrağı açarak meşaleler yakarak alana gelen engelli askerler, mehter takımının marşlarıyla yürüdü. Engelli genç kızların kına tepsilerini taşıdığı, engelli gençlerin de efe kıyafetiyle eşlik ettiği yürüyüş, dev Türk bayrağının dalgalandırılmasıyla sona erdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni ve komutanlar gençlerin ellerine kına yaktı. Duygusal anlar yaşayan aileler, asker kıyafeti içerisindeki çocuklarıyla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

“Bu gurur herkese nasip olmaz”
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, güzel töreni düzenleyen Bursa Kent Konseyi’ni, Engelliler Meclisi’ne ve Türk Silahlı Kuvvetleri komutanlarına teşekkür etti. Askerliğini yapacak olan Mehmetçikleri kına gecesiyle uğurladıklarını hatırlatan Başkan Recep Altepe, engelli bireylerin bir günlüğüne de olsa kutsal görevi yerine getirdiğini anlattı. Vatanımızın yeryüzünün Cennet bir köşesi olduğunu söyleyen Altepe, “Asker olan engelli kardeşlerimiz de ecdadımızın yolundan gidiyor. Vatana sahip çıkıyorsunuz. Düşman çizmesinin bu topraklara basmaması için sonuna kadar çalışmaya devam edeceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde olacağız. Bu güçlü Türk milletini yok etmek için düşmanlarımız çok çalıştı ama muvaffak olamadılar. Kıyamete kadar da muvaffak olamayacaklar. Kutsal görevi her vatandaşımız gibi engelli kardeşlerimiz de yerine getirecek. Bu gurur herkese nasip olmaz. Ne mutlu sizlere. Her zaman ülkemize sahip çıkacağız” dedi.

“142 asker adayı engelli kardeşimiz için töreni düzenliyoruz”
Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni ise, 2008´den beri düzenli olarak bu programı yaptıklarını, her sene yüzlerce engelli için asker uğurlaması yaptıklarını ifade etti. Askere giden her Türk evladı gibi kınalarını yakıp ertesi gün yemin merasimine katılarak Türk askerlerinin arasına katılacaklarını söyleyen Çepni, “Bu sene de 142 asker adayı engelli kardeşimiz için töreni düzenliyoruz. 12 Mayıs Cuma günü de yemin töreni yapılarak bu şerefe ulaşacaklar. Asırlardır atalarımız dünyaya hak ve adalet dağıttı. Böyle bir milletin askeri olmak büyük şereftir. Atalarımızın dediği gibi ‘Her Türk asker doğar’. Vatanı, milleti için gözünü kırpmadan kanını toprağa döker. Dünyaya adalet dağıtan Türk askerlerinin arasında yer alacak engelli kardeşlerimizi kutluyorum. Bu vatan için ‘Ben de varım’ diyen herkesi kutluyorum. Anne ve babaları da ayrıca tebrik ediyorum” diye konuştu.

“Gönüllerin hiçbir engeli bulunmayanları tebrik ediyoruz”
Bursa Garnizon Komutanı Albay Mustafa Tetik, hiçbir karşılık beklemeden ve gerektiğinde vatan uğruna canını feda eden askerlik hizmetini bir gün de olsa icra edecek engelli bireyleri tebrik etti. Vatandaşlık görevinin en yücesi olan askerliği yapma şerefine nail olacaklarını hatırlatan Tetik, “Onları bu günlerinde mutlu etmek için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Onları Türk ordusunun birer neferi olarak görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Gönüllerin hiçbir engeli bulunmayan, kalbi vatan aşkıyla dolu olan Mehmetçiklerimize, haklı gururu yaşatan ailelerine, vatanımıza, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne hayırlı olsun” dedi.

“Bu millet en son 15 Temmuz´da neler yapabileceğini gösterdi”
Bursa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu ise, Türk insanının gelin, kurbanlık ve askerine kına yaptığını, bunun da gerektiğinde vatan için feda olsun anlamına geldiğini dile getirdi. Sağlık sorunlarından dolayı askerlik yapamayanların üzülmemesini isteyen Hacıoğlu, “Vatan sevgisi sadece bedenle ilgili değildir. Vatan sevgisi yürek ile ilgilidir. Kalbi vatan sevgisiyle dolu olan bir milleti hiçbir düşman yenemez. Sizlerin gözünde o pırıltıyı gördüm. Törene katılarak vatan için her şeyi yapacağınızı gösterdiniz. Tüm Mehmetçiklere teşekkür ediyorum. Onları yetiştiren ailelerine de saygılarımı sunuyorum. Sizler hayatınız boyunca asker olacaksınız. Bu millet en son 15 Temmuz´da söz konusu vatan, bayrak olduğunda neler yapabileceğini tüm kesimleriyle gösterdi. Herkes birer Türk askeri olduğu müddetçe bu topraklara düşman çizmesi basamayacaktır. Engelli vatandaşlarımız da gerektiğinde vatanına sahip çıkacaktır” diye konuştu.
Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez, askerlik eğlencesinde komutanları da aralarında görmekten büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Engellilerin askerlik görevini yerine getirmek için dört gözle beklediklerini hatırlatan Sönmez, başkaları gibi kaçmak için bahane aramadıklarını, vatan için canlarını seve seve verebileceklerini aktardı.

Konuşmaların ardından engelli gençler ve aileleri, Büyükşehir Belediyesi orkestrası eşliğinde doyasıya eğlendi. Türk bayrağı işlemeli yazmaları boyunlarına takan engelli gençler, aileleriyle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2017, 01:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0