banner102

Ala’dan Gençlere Sosyal Medya Uyarısı

Sosyal medyanın faydaları olduğu kadar zararları da olduğunu ifade eden eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, gençlerin eleştirel bakış açılarını geliştirmeleri gerektiğini söyledi.Merinos Gölpark’ta Uludağ Üniversitesi öğrencileriyle...

Ala’dan Gençlere Sosyal Medya Uyarısı
Sosyal medyanın faydaları olduğu kadar zararları da olduğunu ifade eden eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, gençlerin eleştirel bakış açılarını geliştirmeleri gerektiğini söyledi.
Merinos Gölpark’ta Uludağ Üniversitesi öğrencileriyle bir araya gelen Efkan Ala, gençleri sosyal medya konusunda uyardı. İletişim devrinin olduğu bir çağda yaşandığını belirten Ala, "Gençlerimiz bu çağla birlikte büyüyor. Burada bilgiye ve malumata erişmek çok kolay. Ama bilgi ile malumatı bir birinden ayırmak lazım. Eskiden insanlar yazılı olan her şeye doğru gözüyle bakardı. Çünkü insanlar bile bile bir yalanın yazılacağına inanmazdı. Ama şimdi insanlar aklına geleni yazıyor" diye konuştu.
İnsanların düşüncelerini sosyal medya ile anında paylaştığını belirten Ala, "Bu, doğru mu, yanlış mı ayırt edilmeden yapılıyor. Ben gençlerimizin bu hataya düşmelerini istemiyorum. Gençlerimiz için eleştirel düşünce vazgeçilmez olmalı. İletişim devriminin olumlu etikleri olduğu gibi olumsuz etkileri de çok. Gençlerimizi iletişim çağının yan etkilerinden korumanın yolu eleştirel düşünceden geçer” dedi.
Ala, yaptığı konuşmasının ardından basına kapalı olarak üniversiteli gençlerin sorularını cevapladı.
Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2015, 13:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0