banner101

Aksaray'daki turist-esnaf kavgasında büfe sahibi konuştu

İstanbul Aksaray'da bir otelde kalan ve profesyonel boksör olduğu belirtilen İrlandalı turist ile esnaf arasında yaşanan kavganın görüntüleri ortaya çıkmıştı. Olayla ilgili konuşan büfe sahibi, turistin içki satın almak istediğini ve olay çıkarttığını söyleyerek kendini savundu.

Aksaray'daki turist-esnaf kavgasında büfe sahibi konuştu
 Olay, 1 Ağustos günü Fatih Molla Gürani Mahallesi Muratpaşa Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İrlanda vatandaşı Mohammed Fadel Dobbous ve alkollü olduğu iddia edilen turist arkadaşı, alkol satın almak için sokak üzerindeki büfeye girdi. Burada şahıs, büfe sahibi Şenol Palan’dan alkol satın almak istedi. Ancak Palan, şahsa alkol satmadığını ve bundan dolayı veremeyeceğini belirtti. Şahıs bunun üzerine Palan ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Palan turistten dükkanı terk etmesini istedi. Duruma sinirlenen şahıs, büfenin çaprazında yer alan otelde kalan 2 arkadaşını çağırdı. Bir süre sonra arkadaşlarıyla birlikte tekrar büfeye gelen şahıslardan Dobbous, büfenin su dolabının kapısını hızlı ve sert bir şekilde çekti. Bunun sonucunda dolaptaki bütün su şişeleri yere yığıldı. Önceden tartıştığı şahsın 2 kişiyle birlikte geldiğini ve dolaptaki su şişelerini yere düşürdüğünü gören büfe sahibi Palan, sopasını alarak büfeyi dağıtan turistlerin üzerine yürüdü. Bir anda kavgaya dönüşen olaya, çevredeki esnaflarda karıştı. Bunun üzerine büfeye ilk gelen şahıs, yanına çağırdığı 2 arkadaşından biriyle olay yerinden uzaklaştı. Tek başına esnafın arasında kalan ve profesyonel boksör olduğu iddia edilen Dobbous ise, kendisine sandalye, tabela ve sopalarla saldıran esnafa karşı gardını alarak dövüştü. Önüne gelen esnafa yumruk attıktan sonra saldırlar karşısında zaman zaman otele sığındı. Kendisine tekme ile saldıran bir işportacının çenesine sert bir yumruk atan Dobbous, bir süre sonra tarafların araya girmesiyle olay yerinden uzaklaştı.

İrlandalı turistin Aksaray esnafını dövmesi güvenlik kameraları tarafından da saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde gardını alan Dobbous, karşısına gelen esnafa teker teker yumruk atıyor. Bir işportacıyı attığı yumrukla yere seren Dobbous, aldığı darbelere rağmen bir türlü vazgeçmiyor. Birkaç defa otele giren Dobbous, sinirlenerek tekrar dışarı çıkıyor. Kalabalık esnaf grubunun içerisine dalan İrlandalı, çevresindekiler tarafından güçlükle sakinleştiriliyor.

YUMRUK YİYEN ŞAHSIN 2 DİŞİ KIRILMIŞ
Öte yandan Dobbous’dan yediği yumruk ile bir anda yere yığılan ve kendine gelince kavgadan uzaklaşan Şerafettin isimli esnafın 2 dişinin kırıldığı öğrenildi. Olaydan sonra şahsın ağzına bandaj taktığı ve bir süreliğine rapor aldığı belirtildi. Yumruk yiyen şahsın, olayın yaşandığı sokağın karşısındaki bir binada görevli olduğu ve aynı zamanda işportacılık yaptığı öğrenildi.

“1 KİŞİ YUMRUKLA YERE DÜŞTÜ DİYE ESNAFI DÖVDÜ OLUR MU?”
Büfe Sahibi Şenol Palan, “Müşterinin biri geldi ve bizden alkol istedi. Alkol satmadığımız içinde aramızda bir tartışma geçti ve bizde satmıyoruz diye müşteriyi gönderdik. Gittikten bir süre sonra da 3 kişi olarak geri geldiler. Ardından hızlı bir şekilde su dolabını açtı ve bütün su şişeleri devrildi. Bende 3 kişi geldiklerini görünce ‘Ne oluyor burada’ diyerek sopamı alıp dışarıya çıktım. Daha sonra birbirimize girdik. Allah’ın Faslısı gelmiş buraya dükkanımızı dağıtacak. Daha da ötesi yok, kim olsa aynı şeyi yapardı. Olayda 1 kişiye yumruk atıp yere düşürdü diye esnafı dövdü olabilir mi? Büfeye ilk gelen kişi alkollüydü. Ardından otelden diğer 2 arkadaşını çağırıyor. Boksör denilen kişi sonrasında olaya dahil müdahil oluyor. Büfeye ilk ve diğer arkadaşı otelde kalıyordu ama boksör denilen şahıs otelde kalmıyormuş. Yani dolabı çekip açmak vardır birde asılmak vardır. Dikkat ederseniz adam direkt asılıyor” dedi.

“O YUMRUĞU KİM YESE O HALE GELİR”
Turistten yumruk yiyen Şerafettin isimli işportacının 2 dişinin kırıldığını ve rapor aldığını ifade eden Palan, “Biz şikayetçi olduk. Dükkanımı mahvettiler, baya bir masrafım da oldu. Adam resmen geldi dağıttı. Şeref ağabey de bir şeyler yapmak isterken kendisine istemediği bir yumruk geldi. Turist Şeref ağabeyin ayağı kadar kalıplı bir adam, Şeref ağabey de ufacık bir adam, o adama can mı dayanır. Yumruk çenesine gelmiş, o yumruk kimi gelse öyle olur. Vallahi bilmiyorum ama sanırım adam boksör” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2015, 17:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0