banner101

AKKUŞ; “CHP, MAZLUM FİLİSTİN HALKININ YANINDADIR”

CHP Bursa İl Örgütü Filistin’de yaşanan olayları protesto etmek amacıyla Kent Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi. Çok sayıda partilinin katıldığı eylemde konuşan İl Başkanı Hüseyin Akkuş; “İsrail, katliamcı politikalarını sürdürdüğü ve Filistin topraklarındaki yasadışı yerleşimleri genişlettiği müddetçe uluslararası planda tecrit edilmelidir. Bir kere daha ABD ve İsrail’i güçlü bir şekilde kınıyor, hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize rahmet diliyoruz” dedi.

AKKUŞ; “CHP, MAZLUM FİLİSTİN HALKININ YANINDADIR”

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanlığı, Filistin’de yaşanan katliamı Kent Meydanı’nda düzenlediği eylemde protesto etti. Çok sayıda partilinin katılımıyla gerçekleşen eylemde İl Başkanı Hüseyin Akkuş basın açıklamasında bulundu. Akkuş Filistin’de yaşananların büyük bir katliam ve insanlık dramı olduğunu belirterek; “Binlerce masum Filistinlinin yaralandığı, 60 kişinin hayatını kaybettiği insanlık dışı saldırıyı lanetliyoruz. Bu dramın en önemli sebebi Filistin sorunun çözümsüzlüğü, başta ABD olmak üzere büyük güçlerin hesapsız politikaları ve İsrail’in gaddar tutumudur. Filistin sorunu çözülmeden Ortadoğu’da yaşanan sorunların çözüme kavuşması imkansızdır. İsrail, Filistin halkının meşru temsilcileriyle müzakere ederek sorunu çözmek yerine masumları öldürmeye tercih ediyor. ABD Büyükelçilik binasının, İsrail Devleti’nin yetmişinci kuruluş yıldönümünde Kudüs’te açılmış olması büyük bir provokasyondur. ABD’yi bu yanlış politikasını terk etmeye; İsrail’i ise masum sivillere yönelik katliam politikalarına son vermeye çağırıyoruz. CHP olarak Filistin sorununun çözüm zemininin başkenti Doğu Kudüs olacak şekilde 1967 sınırlarına göre kurulmuş egemen Filistin Devleti ile İsrail’in güvenlikli sınırları içinde yan yana barış içinde yaşaması olduğunu vurguluyoruz” dedi.

TECRİT EDİLMELİ

ABD ve İsrail’in yanlış politikalarına karşı tüm dünyadan yükselen kınama mesajlarının somut bir sonuç doğurmadığını ifade eden Akkuş sözlerini şöyle tamamladı: “Filistin halkının yaşadığı insanı dram devam ediyor. AKP’nin yıllardır uyguladığı politikaların İsrail üzerinde hiçbir caydırıcı etkisi olmamaktadır. Ayrıca iktidar bir yandan ABD’nin Ortadoğu politikalarını kınarken diğer yandan Suriye’nin ABD tarafından bombalanmasına alkış tutmaktadır. CHP tarihi misyonu gereği her dönem Filistin halkının yanında durmuştur. Geçmişte Filistin Kurtuluş Örgütü’nün Türkiye temsilciliği CHP iktidarında açılmış, Bülent Ecevit ve tüm CHP Genel Başkanları Filistin davasının sadık bir destekçisi olmuştur. Bugün de CHP ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu masum ve mazlum Filistin halkının yanındadır. Filistin halkına yapılan zulüm bir insanlık suçudur.  Bugün Türkiye olarak Filistin halkıya dayanışmamızı en güçlü bir şekilde hayata geçirmeliyiz. İsrail, katliamcı politikalarını sürdürdüğü ve Filistin topraklarındaki yasadışı yerleşimleri genişlettiği müddetçe uluslararası planda tecrit edilmelidir. Bir kere daha ABD ve İsrail’i güçlü bir şekilde kınıyor, hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize rahmet diliyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2018, 12:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0