banner102

Ahmet Davutoğlu: 'Jammer olan bir oda dinlendi'

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye konusunda yayınlanan ses kaydını değerlendirdi.

Ahmet Davutoğlu: 'Jammer olan bir oda dinlendi'

Güvenlik toplantısının illegal dinlenmesine tepki gösteren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Jammer, yani sinyal kesici olan bir oda dinlendi. Bunun askeri mahiyette bir saldırıdan farkı yok. Buna hizmet eden piyonlar açığa çıkarılacak" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye konusunda yayınlanan ses kaydını NTV canlı yayınında değerlendirdi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Bu AK Parti’ye değil devlete yönelik bir saldırıdır. Orada konuşulan konu bir AK Parti stratejisi değildir" dedi.

Davutoğlu, dinlemeyi kimin yaptığı sorusuna, "Bu dinlemede kullanılan sıradan piyonlar var. Bu işi, bu dinleme teknolojisiyle ilgili olabilecek alternatifleri değerlendiriyor arkadaşlar. Jammer’ın kullanıldığı bir odadır orası. Bu piyonları kullanan eller kimse ha sınır ihlali yaparak saldırıda bulunmuş sunuz ha devletin mahrem toplantılarını dinlemiş siniz. Bu açık bir saldırıdır. Başka türlü yapılan ihlal lokal kalabilir uçağın ihlali gibi. Ama askeri ve güvenlik opsiyonlarının konuşulduğu bir toplantıya böyle bir siber saldırı yapılmışsa bu askeri mahiyetli bir saldırıdan farkı yok" cevabını verdi.

"BU AK PARTİ’YE DEĞİL, DEVLETE SALDIRI"

Bunun devlete bir saldırı olduğunu belirten Davutoğlu, "Mahiyet olarak söylüyorum yoksa Türkiye hukuk devletidir ve bu kurallar içinde olur. Önce piyonlar sonra arkasında kimler varsa bir akıl varsa gerisinde onlar. Eğer bu olay bundan 5 sene önce olmuş olsaydı arkadaki güçlerle ilgili farklı senaryolar düşünülebilirdi. Eğer bu olay Türkiye’de üç seçimin son 12 yıl içinde Türkiye’nin biriktirdiği güç malum, bu güçten rahatsız olanlar malum. Böyle üç kader seçiminin birinci aşamasında mahalli seçimlerden iki gün önce olmuşsa, hatta sürekli Türk siyasetine dinleme gündeme düşmüşse, daha önce Cumhuriyet Halk Partisi için de Milliyetçi Hareket Partisi için de manipülasyon yapılmaya çalışıldı. Türk siyasetine müdahale bu. Biz o zaman da açık ve net bir tavır almıştık. Ama bu AK Parti’ye bir müdahale değil. Türkiye Cumhuriyeti hükümetine ve Türkiye Cumhuriyeti devletine dönük bir saldırıdır. Orada konuşulan konu AK Parti stratejisi değil. Dışarıda olan bir askeri birliğimizin, güvenliğinin teminat altına alınması" dedi.

"DİNLEYENLER VE SESSİZ KALANLAR..."

Bunu yapanların rejime ve IŞİD’e hizmet ettiklerini belirten Davutoğlu, "Başbakan’ın kriptolu telefonlarının kayıtlarının yayınlanması, bakan görüşmelerinin yayınlanması, bir takım değişik tapelerin yayınlanması bunları arka arkaya getirdiğinizde kimse bizi bunlar ayrıydı, bu dinleme ayrı bir şey argümanına inandıramaz. Türkiye’de siyaseti dizayn edip tekrar bir kaos senaryosu yönetmek isteyen kimlerse içerde veya dışarıda bu piyonları kullanmak isteyen kimlerse bunlarla ilgili çalışmalar yapılacak. Burada önemli olan siyaseti dizayn etmek isteyenler, partimizin seçimlerde darbe yemesini ve bu suretle Türkiye’nin bütününde siyaset yapan AK Parti’nin bir darbe yemesi sonucunda Türkiye’nin tekrar koalisyonlara ve kaosa yöneltilerek kolay idare edebilebilir, yönlendirilebilir, kapalı kapılar ardında manipüle edilebilir hale gelmesini isteyenlerdir bunlar. Suriye ve IŞİD dememde de bunların ortaya çıkması onların işine yaramıştır. Bu dinlemeleri yapanlar ve bunlara sessiz kalanlar rejime ve İŞİD’e hizmet ediyorlar" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2014, 14:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0