Ahmet Davutoğlu: 'Başbakanımızı aradık ve dedik ki...'

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan Erdoğan’ın ses rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı Konya mitinginde büyük ve coşkulu bir kalabalığa hitap etti.

Ahmet Davutoğlu: 'Başbakanımızı aradık ve dedik ki...'
banner98

Kent Meydanı’nda yapılan mitingde ilk olarak konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’ya hizmet etmenin şeref verici olduğunu söyledi. Akyürek, “Kuzeyden güneye, doğudan batıya bütün ilçelerimizin, bütün köylerimizin ve bütün beldelerimizin oylarını, desteklerini bekliyorum. Bütün insanlarımızı oylarını kullanarak daha fazla hizmet için AK Parti adaylarına destek vermelerini istiyorum” dedi.

BAŞBAKAN’IN SELAMINI İLETTİ

Mitinge katılanlara Başbakan Erdoğan’ın selamını ileterek konuşmasına başlayan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise, “Biliyorum hasretle onu bekliyorsunuz, onun da sizi hasretle nasıl kucakladığını bilirsiniz. Ne zaman Konya’dan bahis açılsa Sayın Başbakanımızın yüzünde bir tebessüm belirir. En zor şartlarda bile Konya arkamızdaysa biz güçlüyüz der. Konya’ya sevdasını bilirsiniz, Sayın Başbakanımızın Konya’ya sevdasına şahitlik eder misiniz? Uzun mücadelelerden sonra, 55 mitingden sonra Sayın Başbakanımızın hiç susmayacak, dinmeyecek, gönül diline vakıf olarak, beden dilinde bütün kullar için söz konusu olabilecek ama sesini hiçbir zaman kesmeyeceği bir istirahat ihtiyacı doğdu. Dün sizler adına Kayseri’den Enerji Bakanımız Taner Bey ile de istişare ederek geceleyin Sayın Başbakanımızı aradık ve dedik ki, ‘Sayın Başbakanım eğer Konya’ya gelirseniz Konya’nın sizi nasıl yüreğine basacağını bilirsiniz. Sizi nasıl sevdiğimizi bilirsiniz. Ama doktorlarınız uyarıyorsa, istirahat ihtiyacınız varsa, daha bu memleketin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve Konya’nın size ihtiyacı var. Sadece bugün değil, bugün yarın değil önümüzdeki 10 yıllar boyu ihtiyacı var dedik. İstirahat buyurun Konya her zaman arkanızda olacak’ dedik. Dedi ki, yarın bakalım. Bugün sabah tekrar baktığımızda, doktorların da aşırı ısrarıyla istirahata ihtiyacı olduğu ortaya çıktı. O zaman dedi ki, ‘Konyalılara selamımı iletin. İnşallah 30 Mart seçim zaferinden sonra çok daha muhteşem bir mitingle teşekkür mitinginde beraber olacağız’ dedi” şeklinde konuştu.

“MİLLİ İRADENİN YÜKSELİŞİNE ENGEL OLAMAYACAKLAR”

Muhtar bile olamaz denilen Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakan olduğunu ve hiçbir gücün milli iradenin yükselişine engel olamayacağını kaydeden Bakan Davutoğlu, “İlk defa olmuyor, son dönemde özellikle geçen yıl içinde ortaya konan bazı planları, bazı komploları, bazı kapalı kapılar ardında yapılan şantajları biliyorsunuz. Bu ilk defa olmuyor. 2002 yılında AK Parti kurulduğunda, daha seçimlere girmeden Başbakanımızı o zaman AK Parti Genel Başkanımızı seçimlerden men ettiler. Düşündüler ki, bu hareket, bu yürüyüş durur. Durdu mu? O men ettikleri ve muhtar bile olamaz dedikleri Genel Başkanımız, başbakan oldu mu? Çünkü hakkın ve halkın rızasını alanlar hiçbir şartta engellenemezler. Peki, 2004 mahalli seçimlerinde genç subaylar rahatsız diye başlıklar atanlar çıktı. Engel olabildiler mi? 2007 genel seçimlerine giderken, 27 Nisan muhtırasına milli iradeye sekte vurmak isteyenler başarılı olabildiler mi? 2008’te AK Parti’yi kapatıp milli iradeyi temsil eden partimizi engellemeye çalışanlar, AK Parti’yi durdurabildiler mi? Siz Konya’dan şahit olun, 75 milyon Türkiye’den, 1,5 milyar İslam dünyası ve bütün dünya şahit olsun ki hiçbir komplo bu hareketi durduramayacak. Hiçbir gizli odak milli iradenin yükselişine engel olamayacak. Bakınız neden AK Parti hedefte, neden Sayın Başbakanımız hedefte? Neden bir şekilde her gün bize saldırıyorlar. Sebebi çok basit, şuanda milli iradeyi Türkiye Cumhuriyeti’nin her yerinde temsil eden tek parti AK Parti’dir. Her gün Türkiye’ye karşı komplolara alet olan ana muhalefet partisi Van’a, Diyarbakır’a gidebildi mi? Türkiye’nin güneydoğusunda ne CHP ne MHP var, sadece AK Parti var” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU’NUN GAFI

Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Konya il merkezinde miting yapma cesareti gösteremediğini, Akşehir ilçesindeki mitinginde ise belediye başkan adayını ‘Kırşehir’ adayı diye tanıttığını hatırlatarak, “Daha gittiği yerin adını bilmiyor. Nasreddin Hoca hayatta olsaydı derdi ki; dereyi görmeden paçaları sıvama, ismini bilmediğin yere başkan adayı atamaya kalkma” dedi.

Bakan Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı’nda yapılan bir toplantının ses kaydının internette yayınlanmasına da değinerek, “İğrenç bir kasetle MGK ve Başbakanımızın talimatıyla yapılan toplantıya bu paralel yapı ve işbirlikçileri müdahale etmeye çalıştı. Ama durduramayacaklar. Ne paralel yapı ne de onun yurt dışındaki temsilcileri Türkiye’nin yükselen değerini durdurmayacaklar. Tek tek gelmeyin hepiniz birlikte gelseniz de, bu millet arkamızda durdukça bu yürüyüşümüzü durduramazlar” şeklinde konuştu.

Davutoğlu, konuşmasının sonunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Karaman Milletvekili Lütfi Elvan ile birlikte Konya’nın 31 ilçe belediye başkan adayı ve milletvekilleriyle el ele tutuşarak halkı selamladı. Bakanlar, milletvekilleri ve başkan adayları sahnede beklerken Başbakan Erdoğan’ın okuduğu şiir dev ekranda yayınlanarak, önceki mitinglerde yaptığı konuşmalardan hazırlanan ses kaydı alana dinletildi.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2014, 18:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0