banner101

Adana'da üvey anne dehşeti

Adana'da 3. sınıf öğrencisi 9 yaşındaki K.D.'nin üvey annesi tarafından öldüresiye dövülmesi, olaydan bir hafta sonra kız çocuğu okula gidince ortaya çıktı. Öz annesinin sahip çıktığı kız çocuğu hastaneye kaldırıldı.

Adana'da üvey anne dehşeti
 Edinilen bilgiye göre, olay Adana'nın Kozan ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre İbrahim D. ile Şeyma Uzkaya (27), 2005 yılına evlendi. Bu evlilikten çiftin K.D. ismini verdikleri bir kız çocukları oldu. Ancak çift anlaşamayınca 2009 yılında ayrıldı. Mahkeme kız çocuğunun velayetini anneye verdi. 2010 yılında İbrahim D., N.D. isimli bir kadınla ikinci evliliğini yaptı. Şeyma Uzkaya ise 2012 yılında ikinci evliliğini yaptı. Bu nedenle İbrahim D. mahkemeye başvurarak eski eşinin evlendiğini, kızına üvey babanın kötü muamele yapacağını söyleyerek velayetini istedi. Baba başvuru sonrası kızının velayetini alıp yanına getirdi.

Bu arada, İbrahim D.'nin ikinci eşinden de bir erkek çocuğu oldu. Bir süre her şey yolunda giderken, üvey anne, K.D.'yi dövmeye başladı. Son olarak bir hafta önce üvey anne kız çocuğunu öldüresiye dövdü. Baba İbrahim D. kızına "Seni annenin dövdüğünü kimseye söyleme" dedi. Kız çocuğu da kimseye söylemedi. Bir hafta yediği dayaktan dolayı gözleri mosmor olan çocuk okula gidemedi. Ancak bir hafta sonra geçtiğimiz pazartesi günü kız çocuğu gözü morarmış halde okula gitti. Öğretmenler kız çocuğunu bu halde görünce ne olduğunu sordular ama kız bir türlü korkusundan anlatmadı. Daha sonra bir öğretmene açılan kız çocuğu üvey annesinin darp ettiğini söyledi. Öğretmen hemen öz annesi Şeyma Uzkaya'yı telefonla arayıp durumu bildirdi. Anne de Adana'dan Kozan'a gidip polise başvurdu.

Okula gelen polis kız çocuğunu ve annesini alarak ifadelerine başvurdu. İfade üzerine polis üvey anne ve öz babayı gözaltına aldı.

Bu arada kız çocuğu, Kozan Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Doktorlar kız çocuğunu buradan da Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk etti. Tedavi altına alınan kız çocuğu hala yaşadığı olayların şokunu yaşıyor. Savcıya ifade veren üvey anne ve öz baba serbest kaldı.

"HORTUM ÇOK ACITIYOR"
K.D. üvey annesinin sürekli kendisini dövdüğünü belirterek, "Herhalde üvey olduğum için beni dövüyor. Bu ilk kez olmuyor sürekli yapıyor. Beni eliyle ve hortumla dövüyor. Hortum çok acıtıyor" dedi.

Çocuğun öz annesi Uzkaya ise adalet istediğini belirterek, "Kızımı bu hale üvey annesi getirdi. Kızım hastanede onlar elini kolunu sallayarak geziyor. Ancak bundan sonra kızımı onlara vermeyeceğim. Savcılığa başvurdum kızımı şimdilik bana verdi. Ben de bir anneyim bu bir vicdansızlık. Bir anne bunu nasıl yapar. İkisinin de ceza almasını istiyorum" diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2016, 19:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0