banner101

500 yıllık Kuran-ı Kerim çalındı

Adana’da bir eve giren hırsızlar, içinde 500 yıllık Kur’an-ı Kerim’in de bulunduğu kasayı çaldı. Hırsızlık zanlıları Mersin’de yakalandı.

500 yıllık Kuran-ı Kerim çalındı
 Olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Yeni Baraj Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre; Ramazan K. ile Oktay E. öğle saat 13.00 gibi Yeni Baraj Mahallesi’nde bir apartmana geldi. Yüzlerini elleriyle saklayarak apartmana giren hırsızlar, daha sonra merdivenlerden 12’inci kata kadar çıktı. Burada Kadir Yerdelen’in evinin önce demir kapısının, ardından ise çelik kapısının kilit göbeğini sökerek içeri girdi. Zanlılar, evde değerli eşya ararken yatak odasında elbise dolabının içinde çelik kasa buldu. Kasayı açamayan zanlılar, kasayı bir çarşafa sarıp asansörle aşağı indirdi.

Ev sahibi Yerdelen ise bir saat sonra eve geldi ancak kapı kilitli olduğu için evine giremedi. Bunun üzerine Yerdelen polisi aradı. Olay yerine gelen polis çilingirle kapıyı açtırdı. Yerdelen, içeri girdiğinde odaların dağıtıldığını ve yatak odasındaki çelik kasasının olmadığını gördü.

"500 YILLIK KUR’AN-I KERİM ÇALINDI"

Yerdelen, polise kasanın içinde atalarından yadigar 500 yıllık Kanuni Sultan Süleyman dönemine kadar uzanan Kur’an-ı Kerim’inde olduğunu en çok onun çalınmasına üzüldüğünü söyledi. Yerdelen, kitabın yanı sıra kasada, 12 pırlantalı 1 kol saati, 1 Adana Burması bilezik, 4 çeyrek altın, 1 çift Trabzon bileziği, 1, 7 taşlı pırlanta yüzük, 1 üç taşlı elmas yüzük, 1 tek taşlı büyük yüzük (beyaz altın), 500 yıllık tarihi Kur’an-ı Kerim, 1 adet gümüş Cevşen kolye, 1 adet tek taşlı yakut yüzük, 4 tespih, 1 adet 1971 yılından kalma çakmak, 1 adet yılan derili çanta, 2 adet çek koçanı bulunduğunu, maddi zararının 150 bin ile ile 200 bin arasında olduğunu belirterek, "En çok kutsal tarihi kitabın çalınmasına üzüldüm. Malda mülkte gözüm yok kitabın bulunmasını istiyorum" dedi.

Bunun üzerine polis, güvenlik kamerasını inceleyerek zanlıların kimliğini belirledi. Daha sonra Mersin Emniyet Müdürlüğü ile yapılan operasyonda zanlılar Mersin’de yakalandı. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda ise değerli bazı eşyalar ve tarihi kutsal kitap bulundu. 500 yıllık Kuran-ı Kerim daha sonra sahibine teslim edildi. Kitaba kavuşan Yerdelen, polislere teşekkür etti. Zanlılar ise sorgulandıktan sonra Mersin’de adliyeye sevk edildi.

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2014, 11:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0