banner102

41 yaşında üniversiteli oldu

Moral vermek için üniversite sınavına kızıyla birlikte giren 41 yaşındaki baba, 22 yıldır hayalini kurduğu üniversiteyi kazandı.

41 yaşında üniversiteli oldu
 Demre ilçesinde yaşayan 3 çocuk babası 41 yaşındaki Veli Sertbaş, ailenin en büyük kızı Afra Sertbaş’a destek vermek için YGS ve LYS sınavlarına girdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Demre Koordinatörü olan Sertbaş, sözel bölümden girdiği üniversite sınavından toplam 242,84714 puan alıp, İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümünü kazanırken, kızı Afra ise sayısaldan girdiği sınavda 368,84939 puan alarak, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nü kazandı.

"SINAVA BİRLİKTE HAZIRLANDIK"

Üniversite sınavı öncesi çok heyecanlı olduğunu belirten 18 yaşındaki Afra, babasının kendisiyle birlikte sınava gireceğini öğrenince çok mutlu olduğunu söyledi. Babasının her konuda kendisine destek olduğunu aktaran genç kız, sınavlara birlikte hazırlandıklarını belirterek, “Babam kendimi bildim bileli bana her konuda destek oldu. Üniversite sınavına girmeden öncede desteğini benden hiç esirgemedi ama sınava benimle birlikte gireceğini hiç düşünmemiştim. İlk önce çok heyecanlandım ancak daha sonra babamın yanımda oluşu ve varlığını sınavda da hissettirmesi bana ayrı bir güven verdi. Birlikte çok sıkı çalıştık ve üniversite sınavını kazandık. Çok mutluyuz” diye konuştu.

"22 SENELİK HAYALİM, KIZIM SAYESİNDE GERÇEK OLDU"

3 kızının olduğunu, hayatının her döneminde kızlarına destek olmaya devam edeceğini belirten Veli Sertbaş, en büyük kızı Afra’nın başarısından dolayı çok sevindiğini söyledi. Üniversiteyi kızı ile birlikte kazanma başarısının altında, baba-kız dayanışmasının olduğunu söyleyen örnek baba, “Bu başarımızda eşimin ve diğer kızlarımın destekleri çok oldu. Hatta sende kazanacaksın diye bana da onlar destek oluyordu. Onların başarısı ve mutluluğu beni mutlu ediyor. Kızımla arkadaş gibi ders çalışarak, sınavlara hazırlandık ve kazandık. Bu sayede 22 yıl önce hayalini kurduğum üniversiteyi kazandım. Ailece hepimiz çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Demre Koordinatörü olan Veli Sertbaş, işi gereği öğrenimini açık ve uzaktan eğitim alarak tamamlayacağını belirtirken, tüm babaların kızları ile yeri geldiğinde arkadaş gibi olması gerektiğini vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2015, 09:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0