4 isim için AK Parti Merkez Disiplin Kurulu devrede

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Adana-Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Kahramanmaraş Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, Ankara Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan ve partinin kurucu üyeleri arasında yer alan Yaşar Yakış’ın Merkez Disiplin Kurulu’na sevkedildiğini açıkladı.

4 isim için AK Parti Merkez Disiplin Kurulu devrede
banner98
 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, parti genel merkezinde dün gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında alınan kararları açıkladı. AK Parti’nin ilkeleri ve tüzüğü çerçevesinde bir değerlendirme yapıldığında bazı şikayetler gelen isimler ile ilgili olarak kararların alındığını belirten Çelik, "Birinci Adana-Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk yerel yönetimler başkanlığı tarafından hazırlanan rapor neticesinde eşini belediye başkan yardımcısı yapmak, imar uygulamalardan menfaate dayalı iş ve işlemler yapmak, AK Parti ilkeleriyle bağdaşmayan tutum ve davranışlar gibi tespitler neticesinde tüzüğümüzün 117/1 maddesi ve devam maddeleri uyarınca partiden kesin ihracı için Merkez Disiplin Kurulu’na sevkedilmiştir" dedi.

Çelik, ikinci olarak Kahramanmaraş Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük’ün de Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından hazırlanan rapor neticesinde 7 Haziran ve 1 Kasım genel seçimlerinde il ve ilçe SKM programlarına kasıtlı olarak katılmayıp, parti hakkında aleyhte davranışlarda bulunduğu ve AK Parti ilkeleriyle bağdaşmayan tutum ve davranışlar sergilemesi dolayısıyla tedbirli olarak partiden kesin ihracı için Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edildiğini ifade etti. Ankara Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan’ın da AK Parti ilkeleriyle bağdaşmayan iş ve işlemler yaptığını anlatan Çelik, "İlçe teşkilatlarımıza AK Parti tüzüğüne ve ilkelerine aykırı olan davranışlarda bulunduğu tespitler neticesinde yerel yönetimler başkanlığımızca hazırlanan raporun neticesinde yine tüzüğümüzün 117/1 ve devam maddeleri uyarınca tedbirli olarak partiden kesin ihracı için Merkez Disiplin Kurulu’na sevkedilmiştir" dedi.

Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bir diğer partimizin Kurucu Üyesi Yaşar Yakış, devlet içerisine nufuz etmiş, ulusal güvenliğimizi tehdit eden legal görünümlü illegal yayın organlarında yaptığı açıklamalarla, tüzüğümüzün 117/7 maddesinde düzenlenen parti yöneticileri, üyeleri veya parti tüzel kişileri hakkında basın yayın araçlarıyla kamuoyu önünde gerçek dışı haber yaymak, iftira, hakaret, karalama ve küçük düşürücü beyanlarda bulunduğu için AK Parti ilkeleriyle bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunduğu tespit edilmiş olup, partimiz kurucu üyesi Yaşar Yakış’ın tüzüğümüzün 117/1 ve devam maddeleri uyarınca tedbirli olarak partiden kesin ihracı için Merkez Yürütme Kurulumuz tarafından Merkez Disiplin Kurulu’na sevkedilmesi kararlaştırılmıştır" diye konuştu.

Bütün şikayetlerin, partinin ilgili birimlerinde değerlendirildiği anlatan Çelik, "Gerek vatandaşlarımız, gerek teşkilatlarımız, gerek sivil toplum örgütlerinden gelen şikayetler. Burada AK Parti’nin kurucu değerleri ve ilkeleri var. O bakımdan, AK Parti’de siyaset yapmakla AK Partili biçimde siyaset yapmanın arasında fark var. Hepimizin AK Parti’nin gösterdiği siyasi ilkelere riayet etme biçimimiz var. Sadece AK Parti’de siyaset yapıyorum diye, hiç kimse alel usul davranamaz. Bu, kurucu değerlere, genel prensiplere, siyasi hassasiyetlere uygun davranmak durumundadılar. Bu çerçevede kapsamlı raporlar hazırlanır, bunların üzerinden geçilir, çapraz testlere tabi tutulur, bu raporlar çeşitli kaynaklarda araştırılır, en sonunda MYK’ya gelmesi değer bulunanlar MYK’ya gelir ve bu değerlendirmeler yapılır" şeklinde konuştu.

"Bir kısmı seçimlerde çok mücadele ederek kazandığımız belediyeler bile olsa ki bir kısmı ilk defa aldığımız belediyeler, AK Parti’nin siyasi tarihinde ilk kez aldığı belediyelerdir" diyen Çelik, "Buna rağmen hiçbir siyasi çıkar ve fayda göstermeksizin biz bu arkadaşlarımızla yollarımızı ayırırız. Bizim için her belediyemiz kıymetlidir, ilk defa aldığımız yerler daha da kıymetlidir tabii, neticede eğer AK Parti’de siyaset yapıyorum diye, uyarılara rağmen birtakım düzelmeler söz konusu olmuyorsa bu dönemde AK Parti’nin kurucu değerleri devreye girer. Bu çerçevede değerlendirme sonucunda bu arkadaşlarımızla yollarımızı ayırmaya karar vermiş bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Yaşar Yakış, 22. dönemde eski Dışişleri Bakanı olarak görevini yürütmüştü.

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2016, 20:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0