banner102

30 yıldır kaybolan kızını arıyor

Mersin’de Fatma Havaslı, akrabalarıyla bayramlaşmak için gittiği Gaziantep'te kaybolan kızını 30 yıldır arıyor. Kızını bulmak için il il gezen Havaslı, ölünceye kadar kızını arayacağını söyledi.

30 yıldır kaybolan kızını arıyor
 Fatma Havaslı, 1978 doğumlu kızı Meral ile birlikte 1984 yılında oturdukları Adana'dan Ramazan Bayramı dolayısıyla Gaziantep'e kız kardeşinin yanına gitti. Teyzesinin çocuklarıyla birlikte akrabalarına giden Meral Havaslı ortadan kayboldu. Kaybolduğu günden beri tam 30 yıldır kızını arayan gözleri yaşlı anne ise il il, ilçe ilçe gezerek kızını bulmaya çalışıyor. 3 gündür de Mersin'de kızını arayan Fatma Havaslı, ölünceye kadar kızın arayacağını dile getirdi.

"DİLENCİ KILIĞINA GİRDİM, KAPI KAPI GEZDİM"
İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Fatma Havaslı, kendisinin Adana'da oturduğunu ancak Ramazan Bayramı dolayısıyla Gaziantep'e kız kardeşinin yanına gittiğini söyledi. Orada kızı Meral'in kız kardeşinin çocuklarıyla birlikte akrabalara bayramlaşmaya gittiğini anlatan Havaslı, "Kardeşimin çocukları bayramlaşmadan döndü ancak Meral dönmedi. Onlar akrabalara gidiyorlar bayramlaşmaya, bayramlaşmaya girdikten sonra dışarı çıkıyorlar ki Meral yok. Hemen ondan sonra aradık 2-3 saat. Emniyete başvurduk. Ondan sonra araba tuttum. Bir hafta boyunca hoparlör ile bağırtırdım. Hiç kimseden bir haber çıkmadı. Sadece birkaç gün sonra kayıp ilanları asmıştım. Bundan sonra bir şalvarlı adam ile bir tane oğlan çocuğu bu ilanları toplaya toplaya gitmişler. Ondan sonra aynı kağıtları yeniden astım. Çevremdekiler sen bir as kim bu kağıtları topluyor onu bulalım dediler. Ardından bir tane biber arabası aldım. Biber arabasıyla sokak sokak gezdim, salçalık biber çektim Gaziantep'te. Bunun dışında boncuk sattım, yazma sattım, dilenci kılığına girdim kapı kapı gezdim. Ondan sonra aldığım bazı ipuçlarına göre bir tane kadın yerini biliyormuş. Gittim sordum. 17 yaşına kadar Meral'i mağarada büyütmüşler" dedi.

"ÖLÜNCEYE KADAR DA BEN KIZIMI BURALARDA ARAYACAĞIM"
Aldığı ipuçlarına göre kızının yaşadığını ama iyi yerlerde olmadığını kaydeden Havaslı, "Adana, Mersin, Gaziantep, Erdemli'de, yani bu bölgede gazinolarda dolandırıyorlarmış. Bende 3 gündür Mersin'de kızımı gazinolarda, eğlence merkezlerinde, pavyonlarda soruyorum. Kızımı arıyorum. 3 günden beri burada dışarıda yatıyorum çocuğumu aramak için. Bugünde bir rüyasını gördüm, ‘Anne tam aradığın yerdeyim. Tek başıma ben buralarda gezip, yaşıyorum, aramaya devam et’. Allah'ın izniyle bende ölünceye kadar aramaya devam edeceğim. 7 yaşında kayboldu. Gaziantep'te akrabalardan kimse Meral'i tanımadığı için nereye gittiğini gören olmamış. Çünkü 25 yıl boyunca ben Adana'da oturuyordum. Adana'dan Gaziantep'e geldim. Orada da kızım kayboldu. Birçok kişi kayıp ilanlarını topladı, mağaralarda büyüttüler diyenler var, görenler inkar ediyor. Allah için bilen, gören, tanıyan nerede olursa olsun ben kızımı kabul ediyorum. Ölünceye kadar da ben kızımı buralarda arayacağım. İnsanlık namına yardım edin" diye konuştu.

Kızını bulmak için her yere gittiğini vurgulayan Havaslı, "Mersin'de dediler geldim, Nizip'te dediler gittim, Tarsus'ta diyorlar oraya gittim, Urfa diyorlar Urfa'ya gittim. Çocuk yetiştirme yurtlarına baktım. Hastanede bir sahipsiz ölü olur, oraya gidip baktım. Hiç gitmediğim bir yer kalmadı. Bir simitle akşama kadar geziyorum. Artık Allah için dayanamıyorum. Rüyama her gün giriyor. ‘Anne ne olur beni aramayı bırakma, ben kötü yoldayım’ diyor. İnsanlık namına bana yardım etsinler. Artık deli oldum, ne yaptığımı bilmiyorum. Her seçimde eve kızımın seçim kağıdı geliyor. Her yıl ben ölüp ölüp diriliyorum. Ne yapacağım bilmiyorum" dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2015, 14:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0