banner101

28’lik küstah çark etti

Başbakan Erdoğan’ın Avusturya gezisi ile ilgili yaptığı açıklamasıyla tepki çeken Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz geri adım attı.

28’lik küstah çark etti

Sebastian Kurz, "Erdoğan’ı açıkça uyarıyorum" ifadesini kullanmadığını belirterek, "Erdoğan’ın doğru kelimeleri bulacağını umuyorum" diyerek sözlerini düzeltti.

Sebastian Kurz bir gazeteye yaptığı açıklamada, "Erdoğan’ı açıkça uyarıyorum: Avusturya toplumunu bölemez. Entegrasyon hassas bir mesele. Yanlış bir konuşma bizi geriye götürür ve iklimi zehirler. Erdoğan’ın buradaki Türklere ’Almanca öğrenin ve Avusturya’ya sadık kalın’ gibi doğru şeyler söyleme sorumluluğu var. Ama Almanya’daki gibi bir konuşma olursa bu, buradaki Türklerin zararına olur" dedi.

İŞLER TEPKİ GÖSTERDİ

Kurz’un açıklamasına Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, "Avusturya Dışişleri Bakanı’nın da bir açıklaması olmuş. Eğer bu açıklamalar basına yansıdığı şekliyle doğruysa ki şu ana kadar herhangi bir yalanlama gelmemiştir, öncelikle nezaketsiz bir açıklama olduğunu düşünüyorum. Diplomatik kurallara çok uymadığını düşünüyorum. Şunun bilinmesinde fayda var. Sayın Başbakanımız, dünyanın tanıdığı bir devlet adamıdır. 12 yıldır Başbakanlığı söz konusudur. Nerede ne konuşacağına kendisi karar verir. Kimsenin onun ne konuşacağına karar verme yetkisi ve haddi bulunmamaktadır. Bunun bilinmesinde fayda görüyorum. Sayın Başbakanımız, gittiği her yerde verilmesi gereken en doğru mesajı her zaman vermiştir" diyerek sert tepki gösterdi.

KURZ DÜZELTTİ

İşler’in tepkisinin ardından Avusturya Dışişleri Bakanı tepki çeken açıklamalarını düzelten yeni bir açıklama yaptı. Sebastian Kurz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Avusturya’daki Türklerle ilgili olarak, "Kendi kökleri ve yeni evi olan ülkeleri ile gurur duymak mümkün olmalıdır. Türk göçmen kökenli insanlar bizim toplumun bir parçasıdır. Başbakan Erdoğan’ın doğru kelimeleri bulacağını umuyorum" dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2014, 16:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0