YILDIRIM’DA KAÇAK YAPIYLA KARARLI MÜCADELE

BURSA- Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilçedeki plansız ve güvenli olmayan konutların yerine doğru standartlarda ve kalitede yapılar kazandırmasına öncülük eden Yıldırım Belediyesi, diğer yandan vatandaşların güvenliğini tehdit eden ve şehir estetiğine zarar veren kaçak yapılarla mücadelesine taviz vermeden devam ediyor. Yıldırım’ı plansız yapılaşma anılan bir ilçe yerine yaşam standartları yüksek şehir hüviyetine büründürmeyi amaçlayan Yıldırım Belediyesi, kaçak yapılaşma ile kararlı mücadelesini hız kesmeden sürdürüyor. Yıldırım Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, 2018 yılının 7 aylık döneminde ruhsatsız ya da ruhsata aykırı olduğu tespit edilen 382 yapı hakkında yasal işlem gerçekleştirdi. Aynı dönemde Millet, Değirmenönü, Arabayatağı, Vakıf, Şirinevler, Hacivat, Çınarönü, Kazımkarabekir, Anadolu, İsabey, Yunusemre, Zeyniler, Karapınar, Samanlı, Ulus ve Zümrütevler mahallelerinde 138 yapı hakkında yıkım işlemi uygulayan ekipler, Yıldırım’da kaçağa göz yumulmayacağını gösterdi

YILDIRIM’DA KAÇAK YAPIYLA KARARLI MÜCADELE
banner98

GÜVENLİĞİNİZ İÇİN KAÇAKTAN UZAK DURUN’

Kaçak yapıların, doğrudan onu yapanların ve ailelerinin can güvenliğini tehdit ettiğini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Göreve başladığımız günden bugüne kadar kaçak yapılaşmaya kesinlikle müsamaha göstermedik. Kaçak yapılaşmayla mücadeleyle ilgili mevzuatın tereddütsüz uygulanacağını hemşehrilerimize bir kez daha hatırlatmak isterim. Bunu yaparken hem şehrimizdeki yaşam standartlarını şehircilik ilkesi doğrultusunda yükseltmeyi, hem de hemşehrilerimizin olası bir depremde yaşanacak can ve mal kayıplarının önüne geçmeyi amaçlıyoruz. Kaçak yapılar kalitesiz ve yetersiz malzeme kullanımı nedeniyle aslında onu yapanların hayatını tehdit ediyor. Vatandaşlarımız kaçak yapılaşmayla ailesinin, çocuklarının ve kendisinin hayatını riske atmamalı, ‘beton tabut’ inşa etmemeli” dedi.

HAZIR BETON FİRMALARINA UYARI

Merkezi Hükümet tarafından çıkarılan İmar Barışı’nın Aralık 2017’den öncesini kapsadığını hatırlatan Başkan Edebali, “Hükümetimizin çıkardığı ve hemşerilerimize büyük avantajlar sağlayan İmar Barışı, Aralık 2017 öncesini kapsıyor. Bu tarihten sonra yapılan kaçak yapılar kesinlikle yıkılacaktır. Hem şehrimizin kimliğine zarar vermemek hem de sonrasında mağdur olmamaları için hemşerilerimizden kaçak yapılaşmadan uzak durmalarını istirham ediyorum” diye konuştu. Hazır beton firmaların kaçak yapılara malzeme temin etmemesi konusunda uyaran Başkan Edebali, “Vatandaşlarımızın yanı sıra hazır beton firmalarının da konu hakkında hassasiyet göstermelerini istiyoruz. Bu konuda aksi bir tutum sergileyerek kaçak yapılara beton temin eden şirketlere gerekli cezai yaptırımlar taviz gösterilmeden uygulanacaktır. Kaçak yapı konusunda herkesin duyarlı olmasını bekliyoruz. Kentsel dönüşüm hamlesi ile şehrimizin inşa ederken kaçak inşaat yaparak geleceğimizi karartmayalım” ifadelerini kullandı.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0