banner101

YABANCI ÖĞRENCİLER BUSMEK'TE

BURSA - Dünyanın dört bir yanından Bursa’ya gelen yabancı misafirler, BUSMEK Merinos Kurs Merkezi’nde çini tabak boyadı, Mesleki Eğitim Merkezi’nde dolma sardı, mantı ve pasta yaptı.

YABANCI ÖĞRENCİLER BUSMEK'TE

BUSMEK, Ankara Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Bursa Şubesi ve Yunus Emre Enstitüsü’yle ortaklaşa yürüttü çalışma kapsamında dünyanın dört bir yanından Türkiye’ye gelen öğrencileri ağırladı. 24 farklı ülkeden Bursa’ya gelen öğrenciler, hem şehri gezdi hem de Türk kültürünü yakından tanıma imkanı buldu. İtalya, Fransa, Amerika, Arjantin, Gana, Mısır, Malezya, Nijerya ve İngiltere gibi ülkelerde yaşayan öğrenciler, BUSMEK’te düzenlenen programda, çini sanatını ve Türk yemekleri yapmayı öğrendi. Dolma saran, mantı ve köfte gibi yemekler pişiren öğrenciler, yaptıkları yemekleri hep birlikte yedi.

Türk yemeklerinin çok güzel olduğunu ifade eden Malezyalı Xın Yı Tan, “Bugün sarma sarmayı öğrendik. Türkiye’ye ilk defa geliyorum. Türk insanını, kültürünü ve yemeklerini çok beğendim. Osmanlı tarihinin Bursa’daki kalıntılarını görmek, beni çok heyecanlandırdı. Kendi ülkeme döndüğümde, öğrendiğim tüm yemekleri yapacağım"; dedi.

Nijerya’dan gelen Njideka Dimgba ise, “Türk mutfağı ile bazı yemeklerimiz benziyor. Ancak Nijerya’ya gittiğimde, sarma sarmaya devam edeceğim. Bizim için güzel bir deneyim oldu. Türk insanının misafirperverliği beni çok mutlu etti. Bursa’nın ise dağından denizine her şeyi ile yeşil bir şehir olması dikkatimi çekti” diye konuştu.

Yabancı öğrencileri Bursa’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Şaban Kander, Bursa’nın iklimi, sanayisi ve tarihiyle Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olduğunu vurguladı.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0