banner101

Uygur Türkleri İçin İmza Kampanyası

Bursa Ülkü Ocakları, Doğu Türkistan’da Çin zulmünden kaçarken Tayland’da yakalanan 300 Uygur Türk’üne Türkiye’de sığınma hakkı verilmesi için imza kampanyası başlattı.Çin zulmünden kaçarken Tayland’da yakalanan Uygur Türklerine...

Uygur Türkleri İçin İmza Kampanyası
Bursa Ülkü Ocakları, Doğu Türkistan’da Çin zulmünden kaçarken Tayland’da yakalanan 300 Uygur Türk’üne Türkiye’de sığınma hakkı verilmesi için imza kampanyası başlattı.
Çin zulmünden kaçarken Tayland’da yakalanan Uygur Türklerine sığınma hakkı verilmesi için bütün Türkiye’de imza kampanyası başlatıldı. Kampanyaya vatandaşlardan destek isteyen Bursa Ülkü Ocakları Türk Dünyası Bölümü Başkanı Harun Coşkun, “Yarım asrı aşkın süredir Çin işgali altında bulunan Uygur Türklerinin çektiği çileyi biraz olsun dile getirmek istiyoruz. Geçtiğimiz aylarda Tayland’da yakalanan kardeşlerimizin durumunun ne olacağı meçhul. Türkiye Cumhuriyeti büyük ve geniş bir devlet. Bugüne kadar bu kapılar herkese açık oldu. 300 kardeşimize açılmasında da herhangi bir sıkıntı yaşanacağını zannetmiyorum. Ya elimizi uzatalım ya da kardeş demeyelim” şeklinde konuştu.
Bursa genelinde 20 bin imzanın üzerine çıkılan kampanyaya destek veren vatandaşlar, Türkiye Cumhuriyeti’nin Uygur Türklerine mutlaka sahip çıkması gerektiğini dile getirdi.
Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2014, 13:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0