Ünlü Mankenden Örnek Davranış

Manken Ece Gürsel, 14 Ekim günü Antalya’nın Demre ilçesindeki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden babası Tayfun Gürsel’in tüm eşyalarının satılarak camiye bağış yapılması için harekete geçti.Güzel manken aynı...

Ünlü Mankenden Örnek Davranış
banner98
Manken Ece Gürsel, 14 Ekim günü Antalya’nın Demre ilçesindeki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden babası Tayfun Gürsel’in tüm eşyalarının satılarak camiye bağış yapılması için harekete geçti.
Güzel manken aynı zamanda babasından kalan giysilerin de, ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılmasını istedi. Babası öldükten sonra apar topar Antalya’ya hareket eden Ece Gürsel, babasının 25 yıl boyunca yaşadığı Demre ilçesine de gelerek babasının herhangi bir borcunun olup olmadığını araştırmıştı.
Babasının giysi ve ev eşyaları için Ece Gürsel’le görüştüğünü söyleyen Karabucak Mahallesi Muhtarı Cengiz İkiz, “Tayfun hocamız 20 yıldan fazladır mahallemizde ikametgah ediyordu. Vefat ettikten sonra Ece Gürsel kendisi buraya geldi. İlk araştırdığı şey babasının borçları oldu. Hatıra niteliğindeki birkaç kıymetli eşyasını aldıktan sonra diğer eşyaların ne yapılacağını görüştük. Kendisi de bu eşyaların satılıp, Karabucak Merkez Cami’sine yardım olarak verilmesini istedii. Kendisine bu düşüncesinden dolayı çok teşekkür ederim. Şuan eşyalar evde bulunmakta. En kısa sürede bu eşyaları değerlendirerek camimize bağışta bulunacağız” dedi.
CAMİ İMAMI: “ECE HANIMA SONSUZ TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Yapılan bağış için Ece Gürsel’e çok teşekkür ettiğini söyleyen Karabucak Mahallesi Merkez Cami İmamı Musa Görer ise “Gürsel hocamızın sanatçı bir kızı varmış. Bunu ben yeni öğrendim. Kızı, babasının eşyasının satılmasını, kendisinin böyle bir şeye ihtiyacı olmadığını, sadece hatıra için birkaç malzemeyi aldığını duydum. Geri kalanın da satılıp caminin ihtiyacı karşılanması için mahalle muhtarına yetki verdiğini öğrendim. Bana mahallenin hocası olarak geldiler dediler ki, ‘böyle bir yardımı yapsak, cami için kullansak. Elde ettiğimiz parayı cami için kullanalım dediler.’ Miktarı nedir ben bilemem ama sadece ben şunu diyorum. Bizim dinimiz sadaka-i cariyeye önem verir. Sadakanın azı çoğu olmaz, az sadaka büyük belaları savar. Camimize getireceğiniz ne ise bu eşyanın değeri, büyük bir şey olmayabilir ama manevi olarak, o caminin halısında kullanıldıysa üzerinde namaz kılınır, boyasındaysa huşu içerisinde insanlar namazını kılar. Onun için genç hanıma, Ece Hanım’a sonsuz teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Bu gibi hayırlı işleri yapmayı nasip eylesin. Çünkü her yaptığı iyilik merhum babasına ulaşacaktır.
Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2015, 15:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0