banner101

Üniversite, Sanayi Ve Yerel Yönetim İş Birliği

6 Temmuz’da başlayan tercih dönemi öncesinde üniversite adayları, tercihlerini planlamak üzere kariyer hedefledikleri mesleklere yönelik üniversite ve bölüm araştırması yapıyor.Sanayide iş piyasası, yerel yönetim iş ortaklığı ve uygulamalı...

Üniversite, Sanayi Ve Yerel Yönetim İş Birliği
6 Temmuz’da başlayan tercih dönemi öncesinde üniversite adayları, tercihlerini planlamak üzere kariyer hedefledikleri mesleklere yönelik üniversite ve bölüm araştırması yapıyor.
Sanayide iş piyasası, yerel yönetim iş ortaklığı ve uygulamalı üniversite eğitimi ile öğrencilerinin ülke sanayisini geliştirmesini hedeflediklerini belirten İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tuncer Çelik, üniversitenin kurum yapısından ve işleyişinden söz etti. Çelik, "Esenyurt Belediyesi’nin ön ayak olduğu bir vakıf üniversitesi olan İstanbul Esenyurt Üniversitesi, iki yıl önce kuruldu. Belediye, şu anda da öğrencilerimize en iyi eğitimi vermemiz için, tüm çabasını ve desteğini arkamızda tutuyor. Biz eğitimi olması gerektiği gibi en güçlü öğretim üyesi kadrosu ile veriyoruz. Üniversite sanayi iş birliği konusunda Türkiye’de en önde gelen üniversitesinden biriyiz” dedi. Prof. Dr. Tuncer Çelik, üniversitenin sanayi ve eğitim iş birliğini çeşitli projelerle sürdüklerini söyledi. Çelik, “Esenyurt İş Adamları Derneği ile birlikte yaptığımız projelerde öğrencimizin sanayi ile iç içe eğitilmesini, sanayiye kazandırılmasını esas olarak aldık. Bir dizi proje başlattık. Bu bağlamda umuyorum ki önümüzdeki yıllarda bunun meyvelerini çok iyi şekilde göreceğiz” dedi.

ÖĞRENDİKLERİNİ BİREBİR UYGULAYACAKLAR

Mesleğin gerektirdiği donanıma sahip olmak üzere öğrencilerin üniversite eğitimi süresince gayret etmeleri gerektiğini vurgulayan Çelik, öğrencilerin okurken sektörle tanışmasının önemine değindi: “Öğrencimiz bir taraftan okurken diğer taraftan program çerçevesinde sanayide çalışacak, öğrendiklerini birebir uygulayacak ve iş yerinin ne olduğunu öğrenciyken öğrenmiş olacak. Ona göre kendini yetiştirecek, mesleğini bilen, mesleğine aşık bir genç insan olarak ülkesinin hizmetinde olacak” dedi. Prof. Dr. Tuncer Çelik, tercihlerini yapacak öğrencilere, kendilerinin sevebilecekleri meslekleri seçmelerini tavsiye etti. Çelik, “Sevdikleri mesleği seçerek o meslekte iyi olma çabasında olsunlar, bunun için de mesleği sevmek ve gayret etmek esastır. Mezun olup diplomasını eline aldığında, mesleğinin gerektirdiği bilgi ve birikime sahip olduğunu hissetmelidir” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2015, 05:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0