Ünalan: “Çalışanı Memnun Etmezseniz Hizmeti Mutlu Sunamazsınız”

Büro Memur-Sen Marmara Bölge Toplantısı’nda konuşan Sendika Genel Başkanı Uğur Ünalan, “Sosyal Güvenlik Kurumu mağduriyetin yaşanır olduğu bir kurum haline gelmiştir” dedi.Büro Memur-Sen Genel Merkezi tarafından Türkiye’nin tüm...

Ünalan: “Çalışanı Memnun Etmezseniz Hizmeti Mutlu Sunamazsınız”
banner98
Büro Memur-Sen Marmara Bölge Toplantısı’nda konuşan Sendika Genel Başkanı Uğur Ünalan, “Sosyal Güvenlik Kurumu mağduriyetin yaşanır olduğu bir kurum haline gelmiştir” dedi.
Büro Memur-Sen Genel Merkezi tarafından Türkiye’nin tüm bölgelerinde organize edilen toplantılardan Marmara Bölgesi İstişare Toplantısı Kocaeli’de gerçekleştirildi. Toplantıya Büro Memur-Sen Genel Başkanı Uğur Ünalan, Büro Memur-Sen Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ebru Karabıyık ve şube başkanları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Büro Memur-Sen Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ebru Karabıyık, “Kadınların toplumdaki yeri sendikamız açısından önem arz etmektedir. Ülkelerin gelişmişliği, kalkınmışlığı, medeniyet seviyesi kadınların o ülkedeki konumu ile doğrudan ilgili olduğunu düşünüyorum. Büro Memur-Sen kadınlar komisyonu olarak amacımız, başta çalışma hayatı olmak üzere siyasi, ekonomik, sosyal olarak kadınlara yönelik olumlu uygulamaları bir an önce hayata geçirmektir. Kadın kimliğimizle üye yapmada önde olalım. Sendikamızın eylemlerinde, her yerde önde olan kadın sendika yönetimlerinde, il ve ilçe yönetimlerinde her daim önde olmalıdır” dedi.
Toplantıda konuşan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Uğur Ünalan ise, şunları söyledi: “Başbakanımız Sayın Davutoğlu’na Büro Memur-Sen olarak sunduğumuz dosyada şu ifadelere yer verdik: ‘Bakanlıklar ve bağlı kuruluşlar merkez teşkilatlarında büro hizmet kolumuzda 12 bakanlığın bulunması, 55 farklı kurumdan oluşması nedeniyle hizmet kolumuzun ağır bir yük altında olduğu ve bu teşkilatın sorun ve sıkıntılarının çözümü kapsamında hazırlıklarımızın çözüme kavuşturulması adına kendisiyle bir değerlendirme toplantısında bulunduk. Sosyal Güvenlik Kurumu yıllardır mağduriyet yaşamak istemiyordu. Almış oldukları hakların gasp edilmesi adına, kanun hükmünde kararname ile, 666 sayılı kanun hükmünde kararname ile bir mağduriyetin yaşanır olduğu bir kurum haline gelmiştir. Çalışanınızı memnun etmediğiniz takdirde hizmeti mutlu sunamazsınız. Öncelikle elbette çalışanlarımız mutlu olmalıdır. Çalışanlarını mutlu etmedikleri takdirde hizmette mutlu olunamayacağını kendileri ile paylaştık."
Resmi Gazete’de dün yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelikle artık üniversitelerdeki öğrencilerimiz, kamudaki başörtülü kardeşlerimizin yanı sıra ortaöğretimdeki çocuklarımızın da başörtüsü sorununun çözüldüğünü anlatan Ünalan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada özellikle Memur-Sen’in, Büro Memur-Sen’in dik duruşundan dolayı siz teşkilatımızın buna destek vermesinden dolayı sizleri tebrik ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Biz, rahmetin ve merhametin kapısı olmak için huzurlarınızdayız. Size söz veriyoruz. Rüku dışında eğilmedik. Allah’ın izniyle bundan sonra da eğilmeyeceğiz. Doğru bildiğimizden dönmeyeceğiz. Biz iktidar sevdası olma peşinde değiliz. Biz bu davanın ve bu davanın sahibi olan tüm kardeşlerimizin sesi olmaya söz verdik. Büro hizmet kolumuzda çalışan yaklaşık 350 bin kamu görevlisinin sendikamıza üye olmasını sağlayacağız. Gitmediğimiz il, ilçe, iş yeri kalmayacak. Sıkmayacağımız el kalmayacaktır. Bize uzanan elleri mutlaka sıkacağız. Üyemizin dertleriyle dertleneceğiz. Biz inandık. İnandıysak yaparız. Bedeli neyse katlanırız. Ben bunu defalarca toplantılarımızda ifade ettim. İstiklal Marşımızın ilk kelimesi ‘Korkma’ diye başlıyor. Korkaklar zafer anıtı dikemez. Biz inandık ve inandığımız dava uğruna da sonuna kadar mücadelemizi veriyoruz.”
Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2014, 22:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0