Uludere Olayında Hayatını Kaybedenlerin Yakınları Aylık Basın Açıklamasını Yaptı

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Gülyazı ve Ortasu köylüleri, Uludere olayında hayatını kaybedenleri anmak için Valilik önünde her ayın 28’inde yapmaya karar verdikleri eylemlerini sürdürdü.Şırnak Valiliği önündeki açıklamaya,...

Uludere Olayında Hayatını Kaybedenlerin Yakınları Aylık Basın Açıklamasını Yaptı
banner98
Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Gülyazı ve Ortasu köylüleri, Uludere olayında hayatını kaybedenleri anmak için Valilik önünde her ayın 28’inde yapmaya karar verdikleri eylemlerini sürdürdü.
Şırnak Valiliği önündeki açıklamaya, ölenlerin yakınlarının yanı sıra, İnsan Hakları Derneği (İHD) Şırnak Şubesi ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticileri katıldı. Toplanan kalabalık adına açıklamayı İHD Şırnak Şube Başkanı Emirhan Uysal yaptı. Uysal’dan sonra aileler adına bir açıklama yapan Ferhat Encü, olayın üzerinden 33 ay geçtiğini ve davanın şu an Anayasa Mahkemesi’nde olduğunu söyledi. Faillerin ortaya çıkarılamadığını savunan Encü, "Failler ortaya çıkarılmıyor. Failler ortaya çıkarılmadığı gibi biz Roboskililerin acılarının bile yaşamalarına izin verilmiyor. Olayın bininci günü dolayısıyla yapmak istediğimiz anma gününde sınıra 34 karanfil bırakmak istedik. Ama engellendik" dedi.
Basın açıklamasının ardından Selahattin Encü’nün kız kardeşi Özlem Encü, ağabeyinin ağzından yazdığı mektubu okudu. Mektubun okunmasının ardından kalabalık sessizce dağıldı.
Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2014, 18:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0