Türkiye'de Kar Yok, Erciyes'te Çok

Avrupa ve Türkiye'deki pek çok kayak pistinde yetersiz kar nedeniyle kayak şampiyonaları yapılamazken, sahip olduğu teknik altyapı nedeniyle Erciyes'te hiçbir sıkıntı yaşanmıyor.

Türkiye'de Kar Yok, Erciyes'te Çok
banner98
Avrupa ve Türkiye'deki pek çok kayak pistinde yetersiz kar nedeniyle kayak şampiyonaları yapılamazken, sahip olduğu teknik altyapı nedeniyle Erciyes'te hiçbir sıkıntı yaşanmıyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi kapsamında hizmete sunulan suni karlama üniteleri sayesinde kayak pistleri hem kayakseverlere hizmet veriyor hem de çeşitli turnuvalara ev sahipliği yapıyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes AŞ Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler, hem Avrupa hem de Türkiye'deki kayak merkezlerinde kar sıkıntısının yaşandığına dikkat çekerek Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı suni karlama sistemleri sayesinde Erciyes'te böyle bir sıkıntıyla karşı karşıya kalınmadığını söyledi.

Erciyes Kayak Merkezi'nde, Hacılar, Hisarcık ve Tekir bölgelerindeki ana pistlerin suni karlama sistemleri ile karlanarak kayakseverlerin hizmetine açıldığını ifade eden İkiler, "Kar durumunun eksik olması nedeniyle başka illerdeki spor müdürlükleri ve kulüplerimiz, il birinciliklerini yapamadıklarını ve Erciyes'teki pistleri kullanmak istediklerini söylediler. Bu illerden biri olan Ankara bölgesi kayak il birinciliği yarışmaları için Hisarcık ve Tekir Kapı'da bulunan kayak pistlerini tahsis ettik. İki gün boyunca oldukça çekişmeli ve heyecanlı yarışlar oldu. Önümüzdeki hafta da Kayseri il birinciliği yapılacak. Daha sonra da diğer şehirlerden gelen talepler doğrultusunda il birinciliklerini organize edeceğiz" dedi.

Genel Müdür Yardımcısı İkiler, mart ayında da Balkan Kayak Şampiyonası'nın Erciyes'te yapılacağını bildirdi.

Erciyes Kayak Merkezi'nde iki gün süren Ankara Kayak İl Birinciliğinde dereceye giren sporcu ve kulüplere madalya ve kupaları verildi.

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2014, 14:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0