Türk -Yunan Kültürel Sergisi Midilli’de Start Aldı

Türkiye ile Yunanistan arasında ticari ve sosyo-ekonomik ilişkileri güçlendirmek ve Ege’nin iki yakasının dostluk gölüne dönüştürülmesi amacıyla bu yıl 3. sü düzenlenen Expo-Aegean 2015 Fuarı çerçevesinde düzenlenen Ticari Turistik...

Türk -Yunan Kültürel Sergisi Midilli’de Start Aldı
banner98
Türkiye ile Yunanistan arasında ticari ve sosyo-ekonomik ilişkileri güçlendirmek ve Ege’nin iki yakasının dostluk gölüne dönüştürülmesi amacıyla bu yıl 3. sü düzenlenen Expo-Aegean 2015 Fuarı çerçevesinde düzenlenen Ticari Turistik ve Kültürel Sergi her iki ülkenin katılımcılarıyla açıldı.
Yunanistan’ın Midilli Adası (Lesvos) Ticaret Odası ile Yunan Adaları Kalkınma Odaları Birliği tarafından 21-24 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Ticari Turistik ve Kültürel Sergisi’nin amacının Yunanistan ve Türkiye arasında turizm işbirliğini genişletmek ve özellikle iki ülke şehirleri arasında turizm ve ekonomik iş birliklerinin adımlarının atılması olduğu öğrenildi.
Yunanistan’ın Midilli Adası (Lesvos) Ticaret Odası ile Yunan Adaları Kalkınma Odaları Birliği’nin öncülüğünde gerçekleşen serginin açılışında; Midilli Belediye Başkanı Spiros Galinos’un yanı sıra Yunanistan Kuzey Ege Belediyeler Birliği Başkanı Kalogridis Thrasıvoulos, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençeri, Midilli Ticaret Odası Başkanı Evangelos Myrsinias, Ayvalık Ticaret Odası Başkanı İbrahim Kantarcı, her iki ülkenin ticaret odalarının temsilcileri, sergiye açtıkları stantlarla destek veren Türk ve Yunan esnaflarıyla çok sayıda vatandaş hazır bulundu.
Her iki ülkenin protokol düzeyindeki temsilcilerinin açılış kurdelesini birlikte kestikleri sergi dahilinde bulunan Ayvalık Belediyesi, Ayvalık Ticaret Odası ve AYTUGEB’in hazırladığı Ayvalık standına ise ilgi yoğun oldu.
6 turizm firmasının yanı sıra Ayvalık’ın meşhur damak tadları olan lor tatlısı, sakızlı kurabiye ikramlarının da bulunduğu standların dışında; Ege’yi temsilen; Aydın, Selçuk, İzmir-Karşıyaka Belediyesi, Burhaniye Ticaret Odası, Küçükkuyu, Milas, İzmir Ortodoks Kilisesi Temsiciliği gibi kurumlarda da sergide hazır bulundu.
Serginin 2 gün daha açık kalacağı öğrenildi.
Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2015, 14:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0